Tuncer Bakırhan: Kongrenin toplanması için Öcalan’ın devrede olması ve bizzat temas kurması önemli

Öcalan’ın Çağrısına DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Yanıt Geldi

PKK’nın lideri Abdullah Öcalan, uzun bir süredir beklenen çağrısını yaparak, örgütün kendini feshetmesi ve tüm silahların bırakılması gerektiği yönündeki açıklaması sonrasında DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan konuya ilişkin açıklamalarda bulundular.

Tülay Hatimoğulları, PKK liderinin metniyle ilgili detaylı bilgi paylaşarak, şunları söyledi: “Metni okumadan önce Öcalan bizimle içeriğini detaylıca paylaştı. ‘Eksik bir şey var, onu eklemeliyim’ diyerek el yazısıyla eklediği bölümü metinde gösterdi. Videolu sunumunda bu bölümü okudu. Videoda bulunuyor.”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya yaptığı açıklamada, “Kongrenin toplanma şekli ve yapılacaklar, örgütün kendi oluşturacağı mekanizma ve bunun denetimine bağlı olacak. Kongrenin toplanabilmesi için Öcalan’ın devrede olması ve doğrudan temas kurması önemli. Tarihi bir kararın uygulanması ve PKK’nin tüm yapılarının ikna edilmesi, ancak bu mekanizmaların oluşturulmasıyla mümkün olacak” dedi.

Tülay Hatimoğulları, Öcalan’ın Çağrısını Değerlendirdi

“Öcalan’ın çağrısı video kaydına da alındı; Kandil’in çağrıya uyacağından emin”

Öcalan’ın Uyarısı: Provokasyonlara Dikkat!

Bakırhan, sorunun çözümü sürecinde devletle ve muhalefetle görüşmelere devam edeceklerini belirterek, “Öcalan, devletin ilgili kurumlarıyla, iktidar ve tüm muhalefetle görüşlerini heyetimiz aracılığıyla paylaştı. Orada taleplerini, gerekliliklerini ve çözüm için vazgeçilmezleri dile getirdi. Aynı görüşlerini İmralı’da da dile getirdi” şeklinde konuştu.

“Öcalan’ın İmralı’da çekilen fotoğrafları ve yapılan açıklamaların arşivlenmesi için cezaevi yetkilileri tarafından çekildiğini” belirten Bakırhan, “Öcalan son derece dinamik bir görünüme sahip. Düşünceleri ve çözüm önerileri oldukça sağlam. Fotoğraflara yansıdığı gibi yaşlı görünmüyor. 26 yıldır bu koşullarda olmasına rağmen oldukça güçlü bir iradeye sahip. Öcalan ile yapılan görüşmelerde fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca öğle yemeğini birlikte yedik” dedi.

Ne Yaşandı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “terör eylemlerine son vererek lağvedilmesi” çağrısında bulunduğu PKK lideri Abdullah Öcalan, nihayet beklenen çağrısını yaparak, örgütün kendini feshetmesi ve tüm grupların silahlarını bırakması gerektiğini duyurdu. Öcalan’ın çağrısında, “Sayın Devlet Bahçeli’nin ve diğer siyasi partilerin olumlu yaklaşımlarıyla oluşan bu iklimde silahların bırakılması çağrısında bulunuyorum ve bu çağrının tarihi sorumluluğunu üstleniyorum” ibaresi yer aldı. Öcalan ayrıca, “Kongrenizi toplayın ve karar alın, devlet ve toplumla bütünleşme için” ifadelerine de yer verdi.

Öcalan’ın “Barış ve Demokratik Toplum” çağrısını pekiştiren, “Silahların bırakılması ve PKK’nin feshi, demokratik siyaset ve hukuki boyutun gerektirdiği” notu okundu.

Related Posts

Netanyahu hükümeti düştü düşecek

İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun hükümeti, Ultra Ortodoks Yahudileri (Haredi) askerlikten muaf tutacak yasa tasarısının meclise sunulamaması nedeniyle çöküşün eşiğine geldi.

Vakfına kayyum atanmıştı: ‘Yılmaz Büyükerşen hakkında 19 yıla kadar hapis isteniyor’ iddiası

Eski Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen hakkında 5 yıldan 19 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendiği iddia edildi. Büyükerşen’in yönetim kurulunda bulunduğu vakfa kayyum atanmıştı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den ‘süreç’ açıklaması

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a çağrısıyla başlayan, iktidarın “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı yeni çözüm süreciyle ilgili dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi’nden skandal Atatürk paylaşımı!

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Özlem Doğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan bir paylaşım yaptı.

Tutdere’nin ev hapsine tepki gösterdi: Partisinden istifa edip CHP’ye geçti

YRP’li Adıyaman Belediye Meclis Üyesi Halil İzci CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’ye verilen ev hapsi kararına tepki göstererek partisinden istifa edip CHP’ye geçti.

Texas’taki Mistik Kampı ‘sel alanı’ statüsünden çıkarıldı

ABD’nin Texas eyaletinde meydana gelen selde 27 kişinin hayatını kaybettiği ‘Mistik Kampı’nın, ‘Özel Sel Tehlikesi Alanı’ statüsünden çıkarıldığı bildirildi.