Trump: Harvard’ın yabancı öğrenci kayıtları yüzde 15 ile sınırlandırılmalı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gerçekleştirilen basın toplantısında, Harvard Üniversitesi ile yaşanan gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, Harvard Üniversitesi’nin yabancı öğrenci oranının yüzde 31 değil yaklaşık yüzde 15 olması gerektiğini belirtti. “Harvard ve diğer okullara yerleşmek isteyen vatandaşlarımız var ancak yabancı öğrencilerin daha fazla kabul edilmesi nedeniyle bu imkandan mahrum kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

Harvard Üniversitesi’nin yabancı öğrenci listelerini kamuoyuyla paylaşması gerektiğini vurgulayan Trump, “Harvard’ın listelerini bize göstermesi gerekiyor. Okulda yaklaşık olarak yüzde 31 oranında yabancı öğrenci var. Bu öğrencilerin hangi ülkelerden geldiklerini bilmek istiyoruz. Sorunlu öğrenciler mi yoksa başka amaçlar güdenler mi?” dedi.

Trump, Harvard’ın ABD’ye karşı saygısızlık yaptığını iddia ederek, “Harvard disiplinine dikkat etmeli. Ülkeye karşı büyük bir manevi eksiklik içindeler ve her geçen gün daha da kötüye gidiyorlar” şeklinde konuştu.

Related Posts

İstanbul’da sıcaklıklar 33 dereceye çıkacak! Tarih verildi

Meteoroloji, Marmara Bölgesi için sıcak hava uyarısında bulundu. İstanbul’da sıcaklık 33 dereceyi bulacak. Vatandaşlara 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Trump İran saldırısının bilançosunu açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump İsrail’in İran’a saldırısının ardından başlayan savaş ve ABD’nin İsrail’in nükleer silah iddiası üzerine İran’daki nükleer tesislere yaptığı saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. ABD Başkanı, ellerindeki uydu …

ABD’de gözaltına alınan Filistinli aktivist serbest bırakıldı

ABD’de gözaltına alınan yüksek lisans öğrencisi Mahmud Halil, serbest bırakıldı.

Aylardır gözaltında tutulan Filistinli aktivist, özgürlüğüne kavuştu

ABD’de Filistin yanlısı eylemlere katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan Mahmud Halil, üç aylık tutukluluğun ardından serbest bırakıldı. Serbestlik kararının alanFederal yargıç, hükümetin göçmenlik yasalarını cezalandırma amacıyla kullandığını belirtti.

İsrail’in İran’a saldırıları sonrası festivalin müzik ve eğlence bölümü iptal edildi

İsrail ve İran’ın karşılıklı saldırıları dünya gündemindeki yerini koruyor.

Antalya’nın dağları delik deşik ediliyor: Köylüler imza kampanyası başlattı

Antalya’da bir kalker ocağının doğa harikası ve geniş ormanlık alanlara sahip Hisarçandır bölgesinde patlatmalı üretim amacıyla yaptığı başvurunun kabul edilmemesi için köylüler, imza kampanyası başlattı.