Trendyol, Baykar, ADQ ve Ant International, Türkiye Pazarına Yönelik Yeni Nesil Finansal Teknoloji Platformu İçin İşbirliği Yapacak
Trendyol, Baykar, ADQ ve Ant International, Türkiye pazarına yönelik yeni nesil bir finansal teknoloji platformu kurmak amacıyla mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.
E-ticaret platformu Trendyol, insansız hava aracı üreticisi Baykar, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım fonu ADQ, küresel dijital ödeme sistemleri ve finansal teknoloji sağlayıcılarından Ant International’ın stratejik iş birliğine imza attığını açıkladı.
İmza törenine Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan, Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, Alibaba Grubu Başkanı Michael Evans, ADQ Grup İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mansour AlMulla ve Ant International Finans Direktörü (CFO) Yi Zhou katıldılar.
Stratejik iş birliği kapsamında e-ticaret, finansal teknolojiler, geleneksel ve dijital bankacılık, siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlardaki farklı uzmanlıkların bir araya gelmesiyle perakende ve KOBİ finansmanından mevduat ve yatırım ürünlerine, dijital ödeme sistemlerinden sigorta işlemlerine kadar geniş bir yelpazede entegre finansal hizmetler sunacak bir platform geliştirilecek.
Türkiye’de geliştirilecek yapay zeka ve finansal teknolojilerin entegre edilmesiyle kurulacak bu yeni girişimle, bireylerin ve küçük işletmelerin finansmana erişim süreçleri kolaylaştırılacak. Platformun, resmi kurumların onaylarının ardından gelecek aylar içinde hayata geçmesi planlanıyor.
Çağlayan Çetin ve Haluk Bayraktar’dan Açıklamalar
Çağlayan Çetin, bu iş birliğinin Türkiye ekonomisinin dijital dönüşümünü hızlandıracağına inandıklarını ve teknoloji tabanlı finansal çözümler alanında örnek bir model oluşturacağını belirtti.
Haluk Bayraktar ise şirketlerinin dünya standartlarındaki yapay zeka ve siber güvenlik yetkinliğiyle, Trendyol’un e-ticaret deneyimi ve Ant’ın fintek konusundaki küresel birikimini birleştirerek finansal teknolojiler alanına katma değer sağlamak amacıyla bu iş birliğinin paydaşı olduklarını aktardı.
Bayraktar, yapay zekanın sektörler arasında köprü görevi gördüğünü ve farklı alanları ortak bir zeminde buluşturduğunu vurgulayarak, daha hızlı, güvenilir ve herkes için erişilebilir çözümler geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Stratejik İşbirliği ile Yenilikçi Finansal Çözümler
Michael Evans, Türkiye’ye duydukları güvenin ispatı niteliğindeki bu stratejik iş birliğiyle Türkiye’ye çok değerli bir yatırım ve yenilikçi bir finansal teknoloji platformu kazandırılacağını dile getirdi.
Evans, Türkiye’deki bireysel ve kurumsal müşterilerin erişeceği yenilikçi, güvenilir ve erişilebilir dijital finansal hizmetlerin Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesine ve finansal ekosistemin gelişimine önemli ölçüde değer katacağına inandıklarını belirtti.
Mansour AlMulla da Türkiye’nin dinamik ekonomisinin ve büyüyen dijital ortamının, tüm sektörler için önemli fırsatlar sunmaya devam ettiğini vurgulayarak, bu iş birliği ile Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak yenilikçi finansal çözümleri geliştirme yönündeki ortak amacı yansıttıklarını paylaştı.
Yi Zhou ise Türkiye’nin genç ve dijitalleşme odaklı nüfusu ve gelişmiş e-ticaret sektörüyle küresel dijital ekosistemleri için çok değerli bir yere sahip olduğunu belirterek, benzer bakış açısına sahip ortaklarla yapay zeka ve blockchain başta olmak üzere en son teknolojilerle bu dinamik dijital ekonomiye yönelik kapsayıcı dijital finansal çözümler geliştireceklerini ifade etti.