Şort giyen öğrencileri ‘edepsizlikle’ suçlayan öğretmen hakkında suç duyurusu

İstanbul’da Şort Tartışması: Öğretmenin Kıyafet Söylemi Sosyal Medyayı Salladı

İstanbul’da bir sınıf öğretmeninin videosu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Öğrencilerin kıyafet tercihlerini eleştiren öğretmen, şort giyilmesini “edepsizlik” olarak nitelendirdi.

Öğrencilerine hitaben, ‘Müslüman şort giyer mi, biz de vücudumuzu sergiler miyiz?’ şeklinde dini dayanaklarla giyim tarzlarına müdahalede bulunan bu tartışmalı öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

“LAİK EĞİTİM MÜCADELESİ”

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği ile Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM), Aytaç Demir hakkında Bakırköy Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

Yapılan basın açıklamasında, “İlkokul öğretmeni Aytaç Demir’in dini ayrımcı yaklaşımları, kıyafet müdahaleleri ve müfredata aykırı söylemlerine karşı bugün, Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi ve Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak Bakırköy Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunduk. Çocukların menfaati ve laik eğitim mücadelesi için sessiz kalmıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu tweetin bağlantısına buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

Üç kez ifade değiştirdi: İmamoğlu’nu suçladı, serbest kaldı

10 Nisan’da tutuklanan Beyaz İnşaat’ın hissedarlarından Seyfi Beyaz, etkin pişmanlık kapsamında ifade verdi. Beyaz ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Uluslararası Aile Sempozyumu “21. Yüzyılda Aile Olmak” temasıyla devam ediyor

İstanbul’da Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda Katre Island Otel’de “21. Yüzyılda Aile Olmak” temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Aile Sempozyumu’nun ikinci günü üç farklı dilde yapılacak olan parelel oturumlarla başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının katkılarıyla İstanbul Aile Vakfı himayesinde gerçekleşen sempozyumda oturumlar, üç farklı salonda “Aile Psikolojisi”, “Kuşaklararası İlişkiler ve Aile”, “Yapısal Dönüşümler ve Aile”, “Milli Kültür ve Aile”, “Din ve Aile”, “Aile ve Değerler”, “Din Psikolojisi”, “Sosyokültürel Perspektiften Aile”, “Psikososyal Perspektiften Aile”, “Göç ve Aile” ile “Aile ve Medya” başlıklarıyla gerçekleşecek. Sempozyumda, 10 ülkeden çok sayıda akademisyenin konuşmaları sonrasında 47 ayrı bildiri sunacak.

İnfaz düzenlemesi teklifinde 40 bin kişiyi etkilemesi beklenen Covid tahliyeleri düzenlemesi yok

İnfaz düzenlemesi teklifinde 40 bin kişiyi etkilemesi beklenen Covid tahliyeleri düzenlemesi yok

Trump: Harvard’ın yabancı öğrenci kayıtları yüzde 15 ile sınırlandırılmalı

ABD Başkanı Donald Trump, Harvard Üniversitesi’nin yabancı öğrenci kayıtlarını yaklaşık yüzde 15 ile sınırlandırması gerektiğini söyledi. Trump, Harvard’ın ABD’ye saygısızlık yaptığını ifade ederek, “Harvard kendine çeki düzen vermeli” ifadelerini kullandı.

Mahmut Tanal’dan Abdulkadir Selvi’ye sert ‘FETÖ’ yanıtı

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, ile iktidara yakınlığıyla bilinen yazar Abdulkadir Selvi arasındaki polemik sürüyor. Tanal, Selvi’nin Fetullah Gülen ile ilgili eski yazısını paylaştı.

Mahmut Tanal’dan Selvi’ye sert yanıt

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ile Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi arasındaki polemik devam ediyor.