Şişecam: Yılın ilk üç ayında net satışımız 45 milyar lira oldu

Şişecam Finansal Sonuçlarını Açıkladı: 2025 Yılının İlk 3 Ayında Konsolide Net Satışlar 45 Milyar TL

Şişecam, 2025 yılının ilk üç ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Bu dönemde şirketin konsolide net satışları 45 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Uluslararası satışların toplam satışlar içindeki payı yüzde 63 olarak kaydedildi. Ayrıca, Şişecam’ın toplam yatırımları 7,7 milyar TL’ye, ihracatı ise 230 milyon dolara ulaştı.

Şişecam’ın üretim performansı da göz kamaştırıyor. Şirket, bu dönemde 1,3 milyon ton cam, 1,1 milyon ton soda külü ve 0,8 milyon ton endüstriyel hammadde üretti.

Şişecam Genel Müdürü Can Yücel: “Belirsizlikler Devam Ediyor Ancak Fırsatları Değerlendirmek Önemli”

Şişecam’ın Genel Müdürü Can Yücel, 2025 yılının ilk üç ayında dünya ticaretindeki belirsizliklerin arttığını belirtti. Özellikle ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi ve olası tarife uygulamalarının küresel tedarik zincirlerini etkileyebileceğine dikkat çeken Yücel, şirketin bu süreçte dikkatli ve stratejik bir yaklaşımla hareket ettiğini vurguladı.

Yücel, “Bu dönemde sadece riskleri yönetmek değil, belirsizlikler içinde fırsatları da değerlendirmek önemli. Hızlı ve doğru adımlar atmak, temkinli ve sağduyulu olmak başarının anahtarlarından biridir” dedi.

Yücel, geleceğe umutla bakarak, Şişecam’ın güçlü ve deneyimli bir organizasyon olduğunu ve yepyeni fırsatları değerlendirmeye hazır olduklarını belirtti.

(BÜLTEN)

Related Posts

Bakan Şimşek ‘yatırımcı güveni sürüyor’ dedi: Peki veriler ne diyor?

Mehmet Şimşek’in vurguladığı ”Türkiye’nin dış finansman başarısı”na karşın yabancı yatırımcı çıkışlarının devam ettiği görüldü. Eximbank’ın 1 milyar dolarlık rekor sendikasyon kredisi ve Hazine’nin 2 milyar dolarlık tahvil ihracına karşın 19 Mart sonrası dönemde net çıkış 9,6 milyar dolara ulaştı. Piyasa verileri, resmi açıklamalarla ters düşerken bu verilerin oluşmasına imkân tanıyan Merkez Bankası müdahalelerinin büyüklüğü de dikkat çekiyor.

Rekabet Kurulunun “World” kredi kartı incelemesi sonuçlandı

Rekabet Kurulu, World Kredi Kartı Programı çerçevesinde bazı bankalara tanınan bireysel muafiyete ilişkin yürüttüğü incelemeyi tamamladı. Buna göre World Programı’ndan çıkan bankalara, müşterilerinin kartlarını yenileriyle değiştirmesi için en az 9 ay süre tanınacak.

4 ayda 5 bin 757 şirket kapandı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2025 yılı Nisan ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini yayımladı. Veriler, Türkiye genelinde şirket kuruluşlarının yıllık bazda artış gösterdiğini, ancak bir önceki aya göre düşüş yaşandığını …

Merkez Bankası açıkladı: Halkın enflasyon beklentisi arttı!

Merkez Bankası’nın mayıs ayına ilişkin enflasyon beklentileri anketi yayımlandı. Farklı kesimlerin enflasyon beklentilerinde değişimler gözlemlendi. Hanehalkının enflasyon algısındaki gelişmeler dikkat çekiyor.

‘Mühendis Kızlar’ projesi İspanya’da

Limak Vakfı tarafından 2015 yılında hayata geçirilen Türkiye’nin Mühendis Kızları projesinin yurt dışı yapılanması olan Global Engineer Girls girişimi ‘kız kardeşlik’ ağını dünya çapında büyütmeye devam ediyor.

Türk Eximbank’tan 1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi

Türk Eximbank’tan 1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi