Şamil Tayyar’dan Bakan Ersoy’a: AK Parti için artık taşınması ağır bir yük

Şamil Tayyar’ın Açıklamaları: Otel Yangını ve Sorumluluklar

T24 Haber Merkezi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili sosyal medyada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tayyar, “Sözü uzatmadan söyleyelim, Turizm Bakanı artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür” şeklinde konuştu.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta yaşanan yangında 78 kişi hayatını kaybederken, 51 kişi yaralandı. Yapılan soruşturma sonucunda, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, itfaiye personeli İrfan Acar, otel sahibi Halit Ergül, otel müdürü Zeki Yılmaz, muhasebe müdürü Kadir Özdemir, aşçı Faysal Yaver, elektrikçi Hüseyin Özer ve diğer çalışanlar hakkında tutuklama kararı alındı. Ayrıca iş güvenliği uzmanı E.K. ve otelin mimarı Ali B. serbest bırakıldı.

Otel yangınına ilişkin yapılan ilk incelemede, tahliye çıkışları, yangın alarmı ve duman kontrol sisteminin yetersiz olduğu belirlendi. Yangının çıkış noktasının restorandaki mutfak olduğu tespit edilirken, yangın merdiveninin dumanı üst katlara taşıdığı görüldü. Ölenlerin çoğu karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybetti.

Yangın sonrasında Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun Bolu Belediyesi’nde olduğunu açıklamıştı. Ancak Bolu İl Özel İdaresi, denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu belirterek Bakan’a karşı çıkıştı. Otel sahibi Halit Ergül ise Turizm Bakanlığı’nın oteli denetlediğini, ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadığını belirtti.

Şamil Tayyar’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, Turizm Bakanı’nı eleştirdiği ve yaşanan faciada gerçekleri örtbas ettiğini iddia ettiği görüldü. Tayyar, “Turizm Bakanı artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür” ifadelerini kullandı.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

İstanbul’da nükleer trafik: AB masaya oturdu

İran, Avrupa Birliği’nin önde gelen ülkeleri ile İstanbul’da masaya oturdu. BM yaptırımlarının kalkmasına günler kala, Avrupa İran’ı yaptırımlar tehdit ederek nükleer kapasitesini sınırlayan imzayı attırmaya çalışıyor. Ancak Tahran, sürenin uzatılmasını “anlamsız ve temelsiz” olarak niteliyor.

Sonuç açıklandı: Marmara bir hafta rahat

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, temmuz itibarıyla, Marmara Denizi, Saros Körfezi ve Kuzey Ege’yi kapsayan 23 noktada yaptıkları çalışmalarda müsilaja rastlamadıklarını açıkladı.

Minguzzi cinayeti fitili ateşledi: Suça sürüklenen çocuk tartışması

Mattia Ahmet Minguzzi davasında sanıklar çocuk olduğu için en fazla 24 yıl hapisle ve “suça sürüklenen çocuk” sıfatıyla yargılanıyor. Aile indirim uygulanmamasını isterken, İstanbul Barosu ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın “Suça sürüklenen çocuk mağdurdur” ifadesi tartışma yarattı.

Skandal olay! Ölen milletvekilinin yerine 11 kez oy kullanılmış

Rusya Devlet Duması’nda yaşanan şok edici bir olay, meclisin elektronik oylama sistemine ve şeffaflık ilkesine yönelik ciddi tartışmaları beraberinde getirdi. İktidardaki Birleşik Rusya Partisi milletvekillerinden Mikhail Tarasenko’nun, 22 Temmuz 2025 tarihinde vefat ettiği gün, aynı meclis oturumunda adına tam 11 kez oy kullanıldığı ortaya çıktı.

Yeşil vatan için şehit düştüler… Acı detay ortaya çıktı: Bir hafta önce evlendi

Eskişehir’deki yangın söndürme çalışmaları esnasında 10 vatandaşımız şehit oldu. Şehit olan vatandaşlarımızdan beşinin AKUT görevlisi olduğu öğrenilirken Tolunay Kocaman’ın hikayesi yürekleri dağladı. Kocaman’ın 10 gün önce evlendiği ve işe yeni başladığı öğrenildi.

Anadolu’da kiralar İstanbul ile yarışıyor

Aksaray’da konut kiraları vatandaşların ve emlakçıların tepkisini çekiyor. Kentte 1+1 dairelerin kira bedeli 10 bin liradan başlarken, bazı villalar için istenen ücret 52 bin liraya kadar çıkıyor. Fiyatların artışı hem kiracıları zorlarken hem de sektördeki usulsüz uygulamaları gündeme taşıyor.