Panama Devlet Başkanı’ndan Trump’a ‘kanal’ yanıtı: Konu tartışmaya kapalı

Panama Devlet Başkanı Mulino: Panama Kanalı Tartışmaya Kapalı

Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, ABD Başkanı Donald Trump’ın Panama Kanalı’na yönelik sözlerini değerlendirdiği haftalık basın toplantısında, kanalın statüsünün tartışılmaz olduğunu belirtti.

AA’nın aktardığına göre, Mulino, Trump’ın açıklamalarını eleştirerek, “Panama Kanalı’nın Panama’ya ait olduğu hukuki ve siyasi bir gerçektir. Eğer Trump’ın farklı bir niyeti varsa, bu tartışmaya yol açmaz” dedi. Kanalın Panamalılar için bir gurur kaynağı olduğunu belirten Mulino, “Kanal Panamalılara ait ve bu gerçek değişmez. Kanalın Panamalılar tarafından yoğun emek ve fedakarlıkla elde edildiği unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

‘TANRI AŞKINA, KANALDA ÇİN ASKERİ YOK…’

Mulino, Kanal geçiş ücretleriyle ilgili sürece de değinerek, “Bu ücretler keyfi olarak belirlenmez. Bu konuda saygı gösterilen ve şeffaf bir süreç mevcuttur” dedi. Trump’ın Çinli asker iddialarına da yanıt veren Mulino, “Panama Kanalı’nda Çin’in herhangi bir rolü olmadığı kesindir. Çin askeri yoktur” diye belirtti.

Ne Olmuştu?

Trump, 22 Aralık’ta Panama Kanalı’nın yüksek ücretleriyle Panama’yı suçlamış ve kanalın düzgün yönetilmediğini savunmuştu. Eski Başkan Jimmy Carter’ın kanalın Panama’ya devredilmesini hata olarak gören Trump, kanalın Panama’nın egemenliği altında olması gerektiğini savunmuştu.

Mulino, Trump’ın bu sözlerine karşı çıkarak, Panama’nın egemenliği ve bağımsızlığının pazarlık konusu olmadığını vurgulamıştı. Panama Kanalı’nın Panama’ya ait olduğunu ve bu durumun değişmeyeceğini belirtmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Kalp krizi geçirdiği iddia edilmişti: Sahnede fenalaşan Sevcan Orhan’dan ilk açıklama

Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan, Kıbrıs’ta sahne aldığı sırada aniden fenalaştı. Sosyal medyada, ünlü sanatçının kalp krizi geçirdiği yönünde iddialar yayıldı. Bu haberlerin ardından Sevcan Orhan, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak yaşadığı durumu kendisi açıkladı.

CHP, İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100. gününde Saraçhane’de

CHP, İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100. gününde Saraçhane’de

Netanyahu’nun oğlu, tehdit edildiği iddiası ile ülkeyi terk etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu, muhalif protestocuların kendisine yönelik “ölüm tehditleri” nedeniyle ülkeyi terk ederek ABD’ye taşındığını iddia etti. Yair Netanyahu, TOV haber platformuna verdiği röportajda, Başbakan …

İstanbul’a gidiş 4 gün sınırlanıyor: Valilikten sürücülere uyarı

Bolu Valiliği İstanbul’a istikametinde yapılacak olan çalışmayı duyurdu. 4 gün boyunca sürecek yol çalışmasında İstanbul yolu sınırlandırılacak.

AKP’den kuvvet komutanlarının hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi

AKP’den kuvvet komutanlarının hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi

İran açıkladı: İsrail’in 12 gün süren saldırılarında ölenlerin sayısı 935’e yükseldi

İran açıkladı: İsrail’in 12 gün süren saldırılarında ölenlerin sayısı 935’e yükseldi