Pakistan, İran sınır kapısını kapattı

Pakistan ve İran, Sınır Kapılarını Geçişlere Kapatıyor

Pakistan ve İran arasında yaklaşık 905 km uzunluğunda bir sınır bulunmaktadır. Son gelen bilgilere göre, Pakistan’ın Belucistan eyaletindeki Panjgur sınır kapısı bir süreliğine kapatıldı. Resmi kaynaklardan alınan bilgilere göre, Pakistan yetkilileri sınır kapısının kapatıldığı duyurusunu yaptı ve yaya ile araç trafiğine geçici bir süreliğine kapatılacağını belirtti.

Gvadr ilçesinde bulunan yetkililer de Gabd ve Kalatuk sınır geçiş noktalarının kapatıldığını doğruladı. Bu sınır kapılarında herhangi bir ziyaretçi ya da mal hareketinin olmayacağı açıklandı. Yetkililer, İran sınırının kapatılmasının nedeninin güvenlik riskleri ve bölgedeki istikrarsızlık olduğunu dile getirdiler.

Öte yandan, Pakistan’daki Çağai bölgesinde bulunan Taftan sınır kapısı ise halen faal durumda ve araç trafiğine açık. Taftan sınırından her iki taraftan da araçların geçişine izin veriliyor.

Pakistan Dışişleri Bakanı Ishak Dar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 14 Haziran Cumartesi günü 450 Pakistanlının İran’dan tahliye edildiğini duyurdu. Ayrıca, Pakistan vatandaşlarına İran ve Irak’a yapacakları seyahat planlarını güvenlik sebepleriyle gözden geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

İran’daki eğitim kurumlarında öğrenim gören 150’den fazla Pakistanlı öğrenci ise ülkelerine geri dönmek için yola çıktı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yaptığı telefon görüşmesinde çatışmalardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Dar, önümüzdeki hafta İstanbul’da yapılacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına ve İslam İşbirliği Gençlik Forumu törenine katılacağını belirtti.

Related Posts

Irak Dışişleri Bakanı’ndan Hürmüz Boğazı ile ilgili önemli açıklama: Kapanırsa kriz çıkar

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İsrail-İran savaşından dolayı Hürmüz Boğazı’nın kapanmasının, küresel enerji piyasasında büyük kriz yaratabileceği ve dünya ekonomisi üzerinde olumsuz etkiler doğurabileceği uyarısında bulundu.

Cezaevi arkadaşını alacak meselesi nedeniyle öldürmüş

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde cadde ortasında Fuat İpşır’ı (55) tabancayla vurarak öldüren M.T., tutuklandı. M.T.’nin emniyetteki ifadesinde, İpşır’ın cezaevi arkadaşı olduğunu ve cinayeti alacak nedeniyle işlediğini söylediği öğrenildi.

Manidar zamanlama: Modi alelacele Güney Kıbrıs’a koştu

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, 23 yıl aradan sonra Güney Kıbrıs’ı ziyaret etti. Ziyaretin Pakistan ile yaşanan gerilim ve İsrail- İran çatışmasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Denizde yüzerken fenalaştı: hastane yolunda can verdi

Antalya’da arkadaşlarıyla gittiği denizde yüzdükten sonra nefes alamadığını ve göğsüyle sırtının ağrıdığını belirtip, ardından fenalaşan Mahfuz Çiftçi (53), hastaneye götürülmek istenirken hayatını kaybetti.

Sosyoloğa tuvalet temizleme sürgünü

Kayyum yönetimindeki Batman Belediyesi’nde sosyolog olarak çalışan Rojin Akat, kendisine mobbing yaptığını iddia ederek müdürü Esen Tunç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin telefon diplomasisini sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin telefon diplomasisini sürdürüyor