Metro A.Ş neden helikopter aldı? İmamoğlu araştırdı, zarar ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Dönemine Ait Yolsuzluk Dosyaları İle İlgili Gündemde

2019 yılında başkanlık koltuğuna oturan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP dönemine ait açılan yolsuzluk dosyalarının yine gündemde olduğunu belirtti.

İmamoğlu, her seçimi kazanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en büyük siyasi rakibi olarak görülüyor. Ancak 19 Mart sabahı yüzlerce polis tarafından gözaltına alındı. İmamoğlu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ilan edileceği gün ‘mali suçlar’ gerekçesiyle tutuklandı.

Öte yandan İmamoğlu’nun AKP dönemine dair başlattığı yolsuzluk soruşturmaları devam ediyor. Bu soruşturmalar sayesinde AKP döneminden kalan birçok usulsüzlük gün yüzüne çıkarılırken, açılan 36 dosyadan 31’i hâlâ incelenmiyor, 5’i ise kapatıldı.

Metro İstanbul Helikopteri Neden Aldı?

İçişleri Bakanlığı tarafından el konulan ve kapatılan 13.2 milyar TL’lik dosyalardan biri, Metro İstanbul A.Ş.’nin 2012 yılında 590 bin dolara satın aldığı 1988 model “Sikorsky S-76B” tipi helikopterle ilgiliydi.

Astarı Yüzünden Pahalı

Helikopter Eylül 2018’de satışa çıkarıldı ve 23 Ocak 2019’da 601 bin 800 TL’ye satıldı. Kiralanmasıyla 3 milyon 220 bin 401 TL gelir elde edilen helikopterin bakım masrafı ise 14 milyon 400 bin 340 lira. İBB kasası, helikopterin alınmasından satışına kadar geçen süreçte ciddi zarara uğradı.

Related Posts

Sadece 15 dakika güneşte kaldı… Gözünü açtığında kabus başladı

Sadece 15 dakikalık güneş maruziyeti, 67 yaşındaki kadının yüzünü tanınmaz hale getirdi. Güneş zehirlenmesi teşhisi konulan kadın şimdi başka bir hastalıkla mücadele ediyor…

Avrupa’nın en ucuz ülkesi açıklandı: Giden bir daha dönmek istemiyor

Yurt dışında yaşamak isteyenler için Avrupa’nın en uygun fiyatlı ülkesi belli oldu. Yeni bir araştırma; toplu ulaşım, yakıt, internet, fatura ve dışarıda yemek gibi temel yaşam masraflarına göre en ucuz ülkeleri sıraladı.

Bina ve siteler için yeni zorunluluk! 31 Aralık tarihine kadar süre verildi

Konut siteleri ve binaların, yeni yapılan düzenleme doğrultusunda 31 Aralık’a kadar yangınla ilgili eksik malzeme ve ekipmanlarını tamamlaması gerekirken, binalarda yangınla ilgili ekipler oluşturulması da gerekiyor.

‘Türkiye hızla uçuruma sürükleniyor’ diyerek paylaştı: Ekrem İmamoğlu’ndan dikkat çeken mesaj!

Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Türkiye, hızla bir uçuruma doğru sürükleniyor. Ülkemizin yıllardır çektiği ekonomik kriz milletimizi adeta boğmaya devam ediyor” ifadelerini kullanarak çarpıcı bir mesaj paylaştı.

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Macron ve Putin, 3 yıl sonra ilk kez konuştu

İki yıl aradan sonra ilk kez telefonda görüşen Putin ve Macron, İran’ın nükleer programı ve Ukrayna’daki savaş üzerine kapsamlı bir diyalog yürüttü. Paris, Macron’un ateşkes çağrısı yaptığını bildirirken Kremlin, görüşmeyi “önemli” olarak niteledi. Taraflar İran konusunda diplomatik koordinasyon sözü verdi, Ukrayna konusunda ise anlaşmaya varılamadı.