Merkez Bankası’ndan enflasyon ve dolar açıklaması: Hepsi yükseldi

TCMB’nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nisan ayına ilişkin “Piyasa Katılımcıları Anketi” sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinden oluşan katılımcılar, ankete katılarak görüşlerini belirttiler. Ekonomim’in haberine göre, katılımcıların yanıtları toplu bir şekilde değerlendirildi.

Katılımcıların bu yıl sonunda tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi, bir önceki ankette %28,04 iken, bu ankette %29,98’e yükseldi.

Öte yandan, 12 ay sonrası için TÜFE beklentisi önceki ankette %24,55 iken, bu ankette %25,56 olarak kaydedildi.

Aynı şekilde, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi de önceki dönemde sırasıyla %17,06 ve %17,69 olarak belirlendi.

Related Posts

Samsun’da Konut Satışları Yüzde 38,41 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Samsun’da konut satışları 2025 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre yüzde 38,41 artarak 13 bin 859 adede ulaştı. Haziran ayında ilde 2 bin 206 konut satış işlemi gerçekleşti.

Trendyol ve Ortaklar Yeni Finansal Teknoloji Platformu Kuruyor

Trendyol, Baykar, ADQ ve Ant International Türkiye’de yeni nesil finansal teknoloji platformu için MoU imzaladı.

Bakan Kurum asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı: Artık saatte 23 günde 550 konut üretiyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Roma’da hem ikili ve heyetler arası görüşmelerinde hem de farklı ülkelerden temsilcilerin katıldığı panelde Türkiye’nin deprem bölgesinde yürüttüğü asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı. Kurum, “182 bin mimar, mühendis, işçi kardeşimizle birlikte saatte 23, günde 550 konut üretiyoruz. 500 bine yakın konutun inşasını eş zamanlı başlatıp 2 yılda 250 binini teslim ettik.” ifadelerini kullandı.

Fed’den faiz sinyali, Trump’tan tarife tehdidi: Küresel piyasalar dalgalı seyrediyor

Fed’in tutanaklarında yıl içinde faiz indiriminin uygun olabileceğinin belirtilmesi, piyasalarda risk iştahını artırırken; Trump’ın BRICS ve bazı ülkelere yönelik yeni tarife açıklamalarıyla ticaret gerilimi yine gündeme geldi.

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti