Melisa Sözen Hakkında Terör Örgütü Propagandası Suçlaması

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oyuncu Melisa Sözen hakkında, 2016 yılında Fransa’da oynadığı bir dizide sözde YPG üniforması giyerek canlandırdığı rol nedeniyle ‘Terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla soruşturma açıldı. Yurtdışından dönen Sözen, polise ifade verdi.

Oyuncu Melisa Sözen hakkında, 2016 yılında Fransa’da bir televizyonda yayınlanan ‘Le Bureau des Legends’ adlı dizide sözde YPG üniforması giyerek canlandırdığı rol nedeniyle ‘Terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oyuncunun ifadesinin alınması yönünde emniyete talimat verildi. Yurt dışında olan Melisa Sözen’in, Türkiye’ye dönüşünde polis ekipleri tarafından ifadesi alındı. Sözen’in gözaltına alınmadığı öğrenildi.

KIYAFETİN ÖRGÜTÜ SİMGELEDİĞİNİ BİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Melisa Sözen’in ifadesinde, rol icabı giydiği kıyafetin terör örgütünü simgelediğini bilmediğini ve ajan rolünü canlardırdığı dizinin Türkiye’de yayınlanmadığını söylediği öğrenildi.

SOSYAL MEDYADA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Oyuncunun belirtilen dizideki rolü, 2024 yılında sosyal medyada gündeme gelmişti. Sosyal medya kullanıcılarının yorumlarına yanıt veren oyuncu, 22 Ağustos 2024’te konuyla ilgili kendi sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Sözen açıklamasında, “En anlaşılır haliyle: Söz konusu dizi gizli saklı bir iş değil. 2015 çıkışlı Fransa’nın en ünlü polisiye dizisi. Dizinin benim oynadığım sezonu 2017 yılında yayınlandı. DEAŞ’la savaşan çift taraflı bir ajanı canlandırdım. Dizide herhangi bir terör örgütünün övgüsü yok. Olsaydı, geçen 7 yıl içinde zaten çoktan duymuş olurdunuz. Ben 25 yıldır oyunculuk yapıyorum. Kötü niyetli eleştiri, haksızlığa uğramak, hakaret, yalan haberler benim ne yazık ki büyürken alışık olmak zorunda kaldığım şeyler. Dolayısıyla bu internet zorbalığı ile derim kalınlaşmış bir dönemimde karşılaştım. Hakkımda atılan iftiraları elbette kabul etmiyorum. Ama yaşı küçük ve hayat tecrübesi az yahut duygusal olarak hassas bir dönemde olan insanların bu zorbalıkla baş etmesi neredeyse imkansız. Yukarıdaki üç madde çok yeterli olduğu halde bu satırları da zaten bununla başa çıkması güç insanlar için ekliyorum. Ne yazık ki bilginin doğruluğunu ve nereden geldiğini dahi düşünmeden, kontrol etmeden inanmak çağımızın kara deliklerinden biri. Linç kültürü de öyle. Bunun bir parçası olmayın, kendinizin ve etrafınızdaki insanların internet zorbalığı ile duygusal şiddet yaşamasına izin vermeyin. Ben vermeyeceğim. Kendi aklımızı, kendi bilgilerimizi kullanmayı, araştırmayı, doğru kaynakları kullanmayı ve önce bir durup düşünerek hareket etmeyi öğrenmemiz gerek. Bu tuhaf olaydan hep birlikte çıkaracağımız ders varsa bu olsun” ifadelerine yer verdi.

Related Posts

Norveç’te bir adam uyandığında bahçesinde dev bir yük gemisi buldu

Norveç’te bir adam uyandığında bahçesinde dev bir yük gemisi buldu

Fatih Portakal savcılık kararına ateş püskürdü: ‘Bu nasıl gaddarlıktır’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın belediyelere ait yerlerde Ekrem İmamoğlu, Resul Emrah Şahan, Ahmet Özer, Rıza Akpolat ve Alaattin Köseler’in fotoğraf, video ve ses içeren içereklerin kullanımını yasakladı. SÖZCÜ TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal savcılığın kararına ateş püskürdü. Portakal, “Hani masumiyet karinesi vardı! Bu nasıl bir gaddarlıktır” dedi

Kent Lokanta’sının mutfağına sabotaj! Bütün ürünleri çürüttüler

Buca Belediyesi’nin Söğüt mevkisinde yer alan ve elde edilen mahsulün Kent Lokantaları aracılığıyla Bucalılara sunulduğu seraya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın yaptığı ziyaretin ardından kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendiği bildirildi. Buca Belediyesi’nden yapılan açıklamada seranın su deposuna tuz konulduğunun tespit edildiği, bu durumun bitki köklerine zarar vererek büyük çapta ürün kaybına neden olduğu açıklandı.

TİKA Fildişi Sahili’ndeki yetim çocuklara umut oldu

Fildişi Sahili’nin tarihi sahil kenti Grand-Bassam’da bulunan Ulusal Kız Yetimhanesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) sağladığı insani kalkınma desteği sayesinde yalnızca bir yetimhane değil aynı zamanda umut ve eğitim yuvası haline geldi. TİKA’ nın temel altyapıdan eğitime, sağlıktan erken çocukluk bakımına kadar uzanan desteği, Grand-Bassam Ulusal Kız Yetimhanesinin hem fiziksel yapısını güçlendirdi hem de çocuklara sunulan hizmetlerin kalitesini yükseltti.

Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Zamir karşı karşıya: İç savaş uyarısı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Yüksek Mahkeme’nin aksi yöndeki kararını hiçe sayarak Tümgeneral David Zini’yi İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü olarak atama kararı Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir’in tepkisine neden oldu. Zini’nin atamaya karşı çıkmasının ardından Tel Aviv Üniversitesi Rektörü de Şin-Bet Direktörü olarak atanan David Zini’yi “iç savaş” uyarısında bulunarak istifa etmeye çağırdı.

‘Boş çeyrek’ denilen yerden 5.000 yıllık medeniyet çıktı: Kumların Atlantis’i

Yüzyıllar boyunca Suudi Arabistan ile Dubai arasındaki Rub’ el-Hali Çölü, yani yerel halk tarafından yaşam olmadığı için ‘Boş Çeyrek’ olarak adlandırılan çorak bölgede 5.000 yıllık medeniyet izlerine rastlandı.