MEB yüzlerce diplomayı iptal etmeye başladı

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Özel Okullarda Denetim Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında Türkiye genelinde bulunan özel okullarda detaylı denetimler gerçekleştirdi.

Yapılan denetimler sonucunda, bazı öğrencilerin okula düzenli devam etmedikleri, sınavlara katılmadıkları, devamsızlık kayıtlarının eksik yapıldığı, not girişlerinin gerçeğe aykırı olduğu, kayıt şartlarının sağlanmadığı ve sunulan belgelerin Bakanlık kayıtlarında yer almadığı tespit edildi.

Buna göre, kayıt şartlarını karşılayamadığı belirlenen 120 öğrenci, kayıtlı olmadığı halde mezun edilen 50 öğrenci, gerçeğe aykırı not alan 101 öğrenci ve 12. sınıfı okumadan mezun edilen 132 öğrenci olmak üzere toplam 403 öğrencinin diploması iptal edildi.

– 398 öğrenci bir önceki sınıfa geri döndürüldü

Denetimlerde ayrıca, ortaöğretimde 282, ortaokulda 116 öğrencinin devamsızlık kayıtlarının tutulmadığı, sınavlara girmeyen öğrencilere not verildiği belirlendi. Bu nedenle sınıf geçme işlemleri iptal edilen 398 öğrenci, bir önceki sınıfa geri döndürüldü.

– “Hayalet sınıf” Kuran 6 Özel Okulun Ruhsatı İptal Edildi

Ayrıca, açık liseye geçiş şartlarını taşımayan ancak üniversite sınavına hazırlanmak isteyen 12. sınıf öğrencilerine hizmet veren “hayalet sınıf” kuran 6 özel okulun ruhsatı da Bakanlık tarafından iptal edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullardaki denetimlerin süreceğini ve eğitim faaliyetlerinin yakından takip edileceğini duyurdu.

Related Posts

Üç kez ifade değiştirdi: İmamoğlu’nu suçladı, serbest kaldı

10 Nisan’da tutuklanan Beyaz İnşaat’ın hissedarlarından Seyfi Beyaz, etkin pişmanlık kapsamında ifade verdi. Beyaz ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Uluslararası Aile Sempozyumu “21. Yüzyılda Aile Olmak” temasıyla devam ediyor

İstanbul’da Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda Katre Island Otel’de “21. Yüzyılda Aile Olmak” temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Aile Sempozyumu’nun ikinci günü üç farklı dilde yapılacak olan parelel oturumlarla başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının katkılarıyla İstanbul Aile Vakfı himayesinde gerçekleşen sempozyumda oturumlar, üç farklı salonda “Aile Psikolojisi”, “Kuşaklararası İlişkiler ve Aile”, “Yapısal Dönüşümler ve Aile”, “Milli Kültür ve Aile”, “Din ve Aile”, “Aile ve Değerler”, “Din Psikolojisi”, “Sosyokültürel Perspektiften Aile”, “Psikososyal Perspektiften Aile”, “Göç ve Aile” ile “Aile ve Medya” başlıklarıyla gerçekleşecek. Sempozyumda, 10 ülkeden çok sayıda akademisyenin konuşmaları sonrasında 47 ayrı bildiri sunacak.

İnfaz düzenlemesi teklifinde 40 bin kişiyi etkilemesi beklenen Covid tahliyeleri düzenlemesi yok

İnfaz düzenlemesi teklifinde 40 bin kişiyi etkilemesi beklenen Covid tahliyeleri düzenlemesi yok

Trump: Harvard’ın yabancı öğrenci kayıtları yüzde 15 ile sınırlandırılmalı

ABD Başkanı Donald Trump, Harvard Üniversitesi’nin yabancı öğrenci kayıtlarını yaklaşık yüzde 15 ile sınırlandırması gerektiğini söyledi. Trump, Harvard’ın ABD’ye saygısızlık yaptığını ifade ederek, “Harvard kendine çeki düzen vermeli” ifadelerini kullandı.

Mahmut Tanal’dan Abdulkadir Selvi’ye sert ‘FETÖ’ yanıtı

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, ile iktidara yakınlığıyla bilinen yazar Abdulkadir Selvi arasındaki polemik sürüyor. Tanal, Selvi’nin Fetullah Gülen ile ilgili eski yazısını paylaştı.

Mahmut Tanal’dan Selvi’ye sert yanıt

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ile Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi arasındaki polemik devam ediyor.