Malavi’deki Müslümanlar bayram namazını eda etti

Müslümanlar Başkent Lilongwe’de Bayram Namazı Kıldı

Başkent Lilongwe’de yer alan Aısha Camisi, bayram namazı için dolup taştı. Yerel kıyafetleriyle camiye akın eden Müslümanlar, bir araya gelerek bayram namazlarını kıldılar ve dualar ettiler.

Caminin imamı hutbe sırasında Malavi’deki birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Filistin’de yaşanan acıları da hatırlatarak, Filistin halkının yanında olmanın ve onlar için dua etmenin ne kadar önemli olduğunu belirtti. Namazın ardından cemaat birbirleriyle bayramlaşarak sevinçlerini paylaştılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” sloganıyla düzenlediği vekaletle kurban kesimi etkinliği kapsamında, TDV gönüllüleri ve görevlileri Doğu Afrika ülkesi Malavi’ye geldi. Burada yerel halkla birlikte bayram namazlarını kılan ekip, birlikte dualar ederek kardeşliklerini pekiştirdi.

Related Posts

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafik durma noktasında: Bir kişi gözaltına alındı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafik durma noktasına geldi. Bir kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e telefon: Ferdi Zeyrek için geçmiş olsun dileklerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i telefonla arayarak, evinde elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek için geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tatil cennetinde 100 Euroluk bira İngiliz turistleri çıldırttı

Ege’nin ortasındaki dünya jet sosyetesinin tatil cenneti Mikonos’ta bir biraya 100 Euro (4400 TL) ödeyen İngiliz turistler şok oldu.

70 dakika kalp masajı yapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek’in elektrik akımına kapıldığı yer görüntülendi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, evinin bahçesindeki havuz makine dairesinde elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı. Kalbi duran Zeyrek’e 70 dakika kalp masajı yapıldıktan sonra nabzı geri döndü. Başkan Zeyrek şu anda yoğun bakımda tedavi görüyor.

Siyonistler kurban yardımını 10 ay geciktirdi

Siyonist İsrail’in engellemelerinden dolayı Gazze’ye bağışlanan kurbanlık zorluklar içinde şehre girebiliyor. Türkiye’de Gazze için kesilen kurbanlar ise bozulmanın önüne geçmek için önce kavurmaya dönüştürülüyor, sonra konserveleniyor. Böylece etler …

Şili’de 6,4 büyüklüğünde deprem

Şili’de 6,4 büyüklüğünde deprem