Konya Bilgehaneleri’nden ‘Dijital Dünyada Müslüman Genç’ söyleşisi

Konya Bilgehanelerinin Düzenlediği Müslüman Gençler Söyleşisi

Konya (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgehaneler adlı kurumu tarafından “Dijital Dünyada Müslüman Olmak” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi öğrencilere ve ailelerine seslendi.

Yoğun ilgi ve öğrencilerin sevgi dolu karşılamasından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Altay, “Bu salondaki ve diğer salondaki sevgili çocuklarımıza ve ailelerine selam gönderiyorum. Katılımınız bizi cesaretlendiriyor. Görünen o ki Konya’mız daha büyük salonlara ihtiyaç duyuyor” dedi.

“Bu Çabanın Temeli, Sizlerin Bize Olan Güveni”

Başkan Altay, programın gençlerin ve çocukların dijital dünya hakkında bilgilendirilmesini amaçladığını belirterek, “Bilgehaneler Konya sınırlarını aşan bir üne sahip oldu. Şu anda ilçelerimizde ve merkezimizde 25 Bilgehane bulunmakta ve 100 binden fazla çocuğumuza çeşitli programlar sunmakta. Hedefimiz, bu sayıları artırmak ve eksik olan ilçelerimizde yeni Bilgehaneler açmak. Ancak bu çaba, sizlerin bize olan güvenine dayanıyor. Değerli ailelere ve çocuklara teşekkür ediyorum. Sizin ilginiz olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çocukların Oynadığı Oyunlara Dikkat

Genç Enderun Kurucusu ve sosyal medya içerik üreticisi Sertaç Güngör, “Dijital Dünyada Müslüman Genç” adlı söyleşisinde çocukların en çok oynadığı oyunlardan bahsetti.

Güngör, bazı oyunların masum olmadığını ve İsrail’i desteklediğini belirterek, Gazze’de kadınları, çocukları ve masum insanları öldüren içeriklere dikkat çekti. Ailelere ve çocuklara seslenen Güngör, çocuk katillerini savunan oyunlardan ve içeriklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Dünyanın en ilginç sınırı: Amerika’dan Rusya’ya yürüyerek geçilen yer

Trump ve Putin’in görüşeceği Alaska iki ülkenin pek bilinmeyen ve eskiye dayanan iki sınırına da ışık tutuyor. Bu iki ülkenin buz perdesi ile ayrılan sınırlar bir zamanlar yürüyerek geçiliyordu.

İsrail saldırılara devam ederse Hizbullah silah bırakmayacak

İran destekli Hizbullah’ın lideri Naim Kasım, İsrail’in saldırıları devam ettiği sürece silahları bırakmayacağını söyledi ve Lübnan hükümetini kendisiyle çatışmaması yönünde uyardı.

TFF, kupada yer alacak takım sayısını açıkladı

TFF’den Ziraat Türkiye Kupası’nda yer alacak takım sayısı ve ayrıntıları duyurdu.

MHP’den bir ‘adalet’ çıkışı daha

Yaptığı “adalet” çağrılarıyla dikkati çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, bu kez, “Adaletsizlik ve iman aynı sinede bulunmaz” dedi.

İkinci Ukrayna vakası… Batı’nın gözü orada

Batı, Ukrayna’dan sonra Gürcistan’ı da Rusya’ya karşı kullanmak üzere istikrarsızlaştırmaya çalışırken, Gürcü siyasetçilerin soğukkanlılığı ve ülkenin komşularla iyi ilişkiler kurma prensibi, bu süreci Batının aleyhine çeviriyor.

Dijital suç patlaması: Zararı 1,3 milyar dolar

Rusya’da WhatsApp ve Telegram üzerinden 52 binden fazla suç işlendiği açıklandı. Rus yetkilinin ifadesine göre suçların maddi zararı 1,3 milyar doları buluyor.