İzmir’de maaşları kesintiye uğrayan belediye çalışanları iş bıraktı: Alın terimizin ve emeğimizin karşılığını zamanında alamıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Maaş Gecikmeleri Nedeniyle Eylem Başlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde maaşların zamanında ödenmemesi nedeniyle işçiler eyleme geçti. Disk Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, “Sosyal haklarımızın ödemelerinin ivedi bir şekilde yapılmasını beklerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde binlerce emekçinin maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanmıştır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, maaşların belediyeye bağlı 29 şirkette bugün, 3 şirkette ise 3 gün sonra ödeneceğini açıkladı. Ancak DİSK Genel İş’e bağlı bazı şube yönetimleri bu karara itiraz etti. Bu itiraz sonrasında İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerinde tam gün iş bırakma kararı alındı. İşçiler, alanda toplanarak Kültürpark Basmane Kapısı’na doğru yürüdü ve yaşadıkları sıkıntıları protesto ettiler.

Ercan Gül, “İZENERJİ ve İZELMAN’da çalışan emekçiler olarak, her zaman hizmet veren işçileriz fakat maaşlarımızın zamanında ödenmemesi bizi mağdur etmektedir. Çözüm üretilememesi ve belediye paylarının kesilmesi sebebiyle yıl sonu alacaklarımız da ödenmemiştir” şeklinde konuştu.

İşçilerin sıkıntılarını dile getirdiği eylemde, Başkan Gül, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan binlerce emekçinin maaş ödemelerinde sorunlar yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı.


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Bakan Işıkhan duyurdu: En düşük emekli aylığı 14 bin 469 lira

TIKLAYIN – CHP-DEM Parti heyeti görüşmesi sona erdi: “Tutumumuz bu konunun Meclis önderliğinde ilerlemesidir”

TIKLAYIN – Bahçeli: Farkındayım, tuzaklarla çembere alınmış zorlu yolculuk seferindeyiz; ön yargıları aşmak stratejik gayemiz

Vedat Milor’dan Kent Lokantası açıklaması: Hukuki yollara başvuracağım

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Erdoğan gölgede kalmaya kararlı

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Yılın ilk tuhaf Netflix sorusu; son 1 yılda kaç ay yaşlandınız?

TIKLAYIN – Benzine zam geldi: Fiyatlar gece yarısı güncellendi

TIKLAYIN – Uçakta yolcunun üzerine tuvaletini yaktı; ‘business class’ yolcusu 8 saatlik yolculuğa sırılsıklam devam etti

TIKLAYIN – Siyasi partilerin üye sayıları açıklandı

Related Posts

‘Türkiye hızla uçuruma sürükleniyor’ diyerek paylaştı: Ekrem İmamoğlu’ndan dikkat çeken mesaj!

Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Türkiye, hızla bir uçuruma doğru sürükleniyor. Ülkemizin yıllardır çektiği ekonomik kriz milletimizi adeta boğmaya devam ediyor” ifadelerini kullanarak çarpıcı bir mesaj paylaştı.

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Macron ve Putin, 3 yıl sonra ilk kez konuştu

İki yıl aradan sonra ilk kez telefonda görüşen Putin ve Macron, İran’ın nükleer programı ve Ukrayna’daki savaş üzerine kapsamlı bir diyalog yürüttü. Paris, Macron’un ateşkes çağrısı yaptığını bildirirken Kremlin, görüşmeyi “önemli” olarak niteledi. Taraflar İran konusunda diplomatik koordinasyon sözü verdi, Ukrayna konusunda ise anlaşmaya varılamadı.

Endonezya’da yanardağı içine düşmüştü! Ölümünden dakikalar önce attığı mesaj yürek burktu

Endonezya’da 500 metre yükseklikten yanardağa düşen ve 4 gün boyunca sağ kalıp hayatını kaybeden Brezilyalı kadının, ailesine gönderdiği son mesajları ortaya çıktı.

Avustralya aşırı yağış ve şiddetli rüzgarlara teslim: 35 bin ev ve iş yeri elektriksiz kaldı

Avustralya’da aşırı yağış ve kuvvetli rüzgarlar etkili oldu. Ekstrem hava koşulları nedeniyle çok sayıda uçuş iptal edilirken, 35 bin ev ve iş yeri elektrik kesintilerinden etkilendi.

Yolda yanan araba ormanı kül etti

Muğla’nın Milas ilçesinde seyir halinde iken yanan arabadan çıkan alevler ormanı yaktı. Üç kişi yanan arabadan son anda indi, ormanlık alandaki yanın büyümeden söndürüldü.