İklim aktivistleri bu kez tiyatro sahnesini engelledi

Londra’da Çevreci Grup, Theatre Royal Drury Lane’de Gösteriyi Engelledi

Just Stop Oil çevreci kampanya grubunun iki protestocusu, Londra West End’deki Theatre Royal Drury Lane’de, Sigourney Weaver’ın başrolünü üstlendiği The Tempest adlı tiyatro oyununun gösterimini engelledi.

Pazartesi akşamı gerçekleşen protestoda bir erkek ve bir kadın sahneye çıkarak gösteriyi durdurdu. Protestocular, bir konfeti patlatarak, “Gösteriyi durdurmak zorundayız, bayanlar ve baylar, üzgünüz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Hollywood yıldızı Sigourney Weaver, sahnede sandalyede otururken personel tarafından sahneden uzaklaştırıldı.

Just Stop Oil tarafından paylaşılan videoda, protestocuların sahneden indirildikten sonra hem yuhalandıkları hem de birkaç tezahüratla alkışlandıkları görüldü.

“1.5 derecenin üzeri küresel bir gemi kazasıdır” yazılı turuncu bir pankart taşıyan protestocuların pankartı, 2024 yılında küresel sıcaklığın uluslararası düzeyde kabul edilen 1.5C hedefinin üzerine çıktığını gösteren son bulgulara dikkat çekmek amacıyla taşındığını belirtti.

Çevreci grup, geçtiğimiz yıllarda Chelsea Flower Show, Proms, Stonehenge ve National Gallery gibi önemli etkinliklerde ve mekânlarda da benzer protestolara imza atmıştı. Bu ayın başlarında ise doğa bilimci Charles Darwin’in Westminster Abbey’deki mezarının üzerine sprey boya ile yazı yazan iki kadın tutuklanmıştı.

Related Posts

Skandal olay! Ölen milletvekilinin yerine 11 kez oy kullanılmış

Rusya Devlet Duması’nda yaşanan şok edici bir olay, meclisin elektronik oylama sistemine ve şeffaflık ilkesine yönelik ciddi tartışmaları beraberinde getirdi. İktidardaki Birleşik Rusya Partisi milletvekillerinden Mikhail Tarasenko’nun, 22 Temmuz 2025 tarihinde vefat ettiği gün, aynı meclis oturumunda adına tam 11 kez oy kullanıldığı ortaya çıktı.

Yeşil vatan için şehit düştüler… Acı detay ortaya çıktı: Bir hafta önce evlendi

Eskişehir’deki yangın söndürme çalışmaları esnasında 10 vatandaşımız şehit oldu. Şehit olan vatandaşlarımızdan beşinin AKUT görevlisi olduğu öğrenilirken Tolunay Kocaman’ın hikayesi yürekleri dağladı. Kocaman’ın 10 gün önce evlendiği ve işe yeni başladığı öğrenildi.

Anadolu’da kiralar İstanbul ile yarışıyor

Aksaray’da konut kiraları vatandaşların ve emlakçıların tepkisini çekiyor. Kentte 1+1 dairelerin kira bedeli 10 bin liradan başlarken, bazı villalar için istenen ücret 52 bin liraya kadar çıkıyor. Fiyatların artışı hem kiracıları zorlarken hem de sektördeki usulsüz uygulamaları gündeme taşıyor.

Osimhen için “Kimseyle vedalaşmadı” diyen Okan Buruk’tan son durum hakkında net yanıt

Galatasaraylıların heyecanla beklediği Osimhen transferi hakkında Okan Buruk, son durum için net yanıtı verdi.

Muharrem İnce gitti ‘Memleket’ bitti

Memleket Partisi, kurultayda yapılan oylama sonucunda kendini feshetme kararı aldı.

Eşek arısı saldırısına uğrayan 2 yaşındaki çocuk öldü

Tayland’da arkadaşlarıyla oyun oynarken eşek arılarının saldırısına uğrayan 2 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.