Hazine üç ihale düzenleyecek ve bir kira sertifikasını doğrudan satacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 7 Nisan’daki ihalede 2 yıl (672 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak.

8 Nisan’daki ilk ihalede 1 yıl (364 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli Türk lirası gecelik referans faiz oranına (TLREF) endeksli devlet tahvilinin ilk ihracı gerçekleştirilecek.

Aynı gün yapılacak diğer ihalede ise 4 yıl (1617 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edilecek.

Bakanlık, aynı gün yapacağı bir başka ihalede de 2 yıl (728 gün) vadeli, 6 ayda bir kira ödemeli kira sertifikasını doğrudan satacak.

Related Posts

Çiftçilerin beklediği haber geldi! Devlet 2 bin kuzu satacak

Özellikle çiftçileri yakından ilgilendiren haber geldi. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ihale yoluyla 2 bin kuzu satacak.

Altın Satışı Durgun, Düğünlerde Takı Azaldı

Trabzon’da kuyumcular, altın bozduranların ev ve araba aldığını, düğünlerde altın takılmadığını belirtiyor.

Samsun’da Konut Satışları Yüzde 38,41 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Samsun’da konut satışları 2025 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre yüzde 38,41 artarak 13 bin 859 adede ulaştı. Haziran ayında ilde 2 bin 206 konut satış işlemi gerçekleşti.

Trendyol ve Ortaklar Yeni Finansal Teknoloji Platformu Kuruyor

Trendyol, Baykar, ADQ ve Ant International Türkiye’de yeni nesil finansal teknoloji platformu için MoU imzaladı.

Bakan Kurum asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı: Artık saatte 23 günde 550 konut üretiyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Roma’da hem ikili ve heyetler arası görüşmelerinde hem de farklı ülkelerden temsilcilerin katıldığı panelde Türkiye’nin deprem bölgesinde yürüttüğü asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı. Kurum, “182 bin mimar, mühendis, işçi kardeşimizle birlikte saatte 23, günde 550 konut üretiyoruz. 500 bine yakın konutun inşasını eş zamanlı başlatıp 2 yılda 250 binini teslim ettik.” ifadelerini kullandı.

Fed’den faiz sinyali, Trump’tan tarife tehdidi: Küresel piyasalar dalgalı seyrediyor

Fed’in tutanaklarında yıl içinde faiz indiriminin uygun olabileceğinin belirtilmesi, piyasalarda risk iştahını artırırken; Trump’ın BRICS ve bazı ülkelere yönelik yeni tarife açıklamalarıyla ticaret gerilimi yine gündeme geldi.