FKÖ: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana İsrail’in işlediği suçların bir benzeri olmadı

Filistin Kurtuluş Örgütü Üyesinden İsrail’e Sert Eleştiri

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Üyesi Ahmed Mecdelani, İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği suçları tarihte görülmüş en büyük suçlar olarak nitelendirdi.

Mecdelani, Filistin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki olayları değerlendirdi ve İsrail’in Kemal Advan Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı kınadı.

Filistinli yetkili, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki hastanenin yakılmasını “uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler örgütü için bir utanç” olarak değerlendirdi ve İsrail’in bu saldırılarıyla masum insanların yaşamını tehlikeye attığını belirtti.

27 Aralık’ta yaşanan olayda, İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi’nin bazı bölümlerini ateşe vermiş ve binlerce kişinin hayatını riske atmıştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgisi verildi. Enkaz altında halen binlerce insanın olduğu belirtilirken, sivil altyapının da hedef alındığı vurgulandı. (AA)

Related Posts

Trump yönetiminden ‘gönüllü’ göçmenlere bin dolar

Trump yönetimi, ülkelerine gönüllü olarak dönmek isteyen göçmenlere bin dolar destek sağlayacağını duyurdu.

Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilişkilerim mükemmeldi

ABD Başkanı Donald Trump’la Erdoğan arasında kritik bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Liderler, Rusya-Ukrayna Krizi, Suriye ve Gazze başta olmak üzere birçok konuyu ele aldı. Trump, Erdoğan’la yeniden çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

AB İsrail’i Gazze saldırılarını genişletme planından geri adım atmaya çağırdı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Anouar El Anouni, İsrail’in Gazze Şeridi’ne geniş çaplı saldırılar başlatma planından endişe duyduklarını bildirerek, Tel Aviv’i bu konuda geri adım atmaya davet etti.

KKTC ve Rum Yönetimi liderleri görüştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis arasında Lefkoşa’daki ara bölgede Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Özel Danışman Yardımcısı Colin Stewart ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüşme sona erdi.

Ziraat Odası’nın satışa çıkardığı arsa ortalığı karıştırdı, çiftçiler traktörlü eylem kararı aldı

Muğla’nın Milas ilçesindeki Milas Ziraat Odası yönetimi odaya ait ğ4400 metrekarelik arsa ı 25 milyon TL: den satışa çıkardı. Oda eski ve kurucu başkanı üyeler ile çiftçiler karara tepki gösterdi. Milaslı çiftçiler ihale öncesinde oda bahçesinde traktörlü eylem yapıp satışı protesto etme kararı aldı.

CHP MYK Özel’e saldırı gündemiyle toplandı: “Birileri yine bir oyun kurmaya çalışıyor”

CHP MYK, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e düzenlenen yumruklu saldırı gündemiyle toplandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir