Dolar/TL o seviyelerde işlem görmeye devam ediyor!

Dolar/TL Artış Eğiliminde

Dolar/TL dün artış eğiliminde hareket ederek önceki günü yüzde 0,1 artışla 38,4920 seviyesinden tamamladı. Bugün ise saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,1 düşüşle 38,4740 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL aynı dakikalarda yüzde 0,1 artışla 43,6170’den, sterlin/TL ise yatay seyirle 51,3200’den satılıyor. Dolar endeksi ise yüzde 0,3 artışla 99,9 seviyesinde bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifeleri konusunda başlattığı ticaret savaşının küresel ekonomide yaratacağı endişeler devam ediyor.

ABD’nin uyguladığı tarifelerde iyimserlik oluşsa da, ABD ekonomisinin 2022’nin ilk çeyreğinden bu yana ilk kez küçülmesi belirsizliklerin artmasına neden oldu.

Trump, ülke ekonomisinin daralmış olmasını eski Başkan Joe Biden’a bağlayarak sosyal medyada paylaşımda bulundu. “Tarifelerle hiçbir ilgisi yok, sadece (Biden) bize kötü rakamlar bıraktı. Ama büyüme başladığında, benzeri görülmemiş bir şey olacak. Sabırlı olun.” dedi.

FED Kararı

ABD Merkez Bankası (Fed)’nın para politikasında alacağı kararlar ve gelecek haftaki toplantısında faiz oranlarını sabit tutması beklenirken, yatırımcılar bu konuya odaklandı.

Analistler, bugün yurtdışında İngiltere ve ABD’de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ABD’de inşaat harcamaları, haftalık işsizlik maaşı başvuruları gibi verilerin takip edileceğini belirttiler.

Related Posts

Avrupa Birliği’nde 93 milyon kişi yoksulluk riskiyle karşı karşıya

Eurostat verilerine göre Avrupa Birliği’nde (AB) geçen yıl 93,3 milyon kişi yoksulluk riskiyle karşı karşıya kaldı.

Bakan Şimşek: ‘Gümrük Birliği’nin modernizasyonu herkesin kazanç sağlayacağı bir adım

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Hollanda “Kral Günü” resepsiyonunda konuştu. Bakan Şimşek “Gümrük Birliği’nin modernizasyonu herkesin kazanç sağlayacağı bir adım” dedi.

Fındık üreticisine ‘küllenme’ uyarısı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, üreticilerin külleme hastalığına bağlı ürün ve kalite kaybı yaşamamaları için fındık bahçelerini kısa aralıklarla kontrol etmelerini, hastalık belirtileri görülür görülmez kimyasal mücadeleye başlamaları gerektiğini söyledi.

Türk bankaları 2025 ilk çeyrek sonuçları: Komisyon gelirlerinde rekor artış!

Türk bankaları, 2025 yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklamaya başladı. Üç büyük banka, kârlılıklarını artırırken, özellikle ücret ve komisyon gelirlerindeki yükseliş dikkat çekti. Bankalar, çeşitli bankacılık işlemlerine yaptığı zamlara da vurgu yaptı.

SPK, sermaye piyasası araçlarına ilişkin kayıtların tutulmasında değişikliğe gitti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) denetimine dair usul ve esaslar ile kaydileştirilen sermaye piyasası araçlarına ilişkin kayıtların tutulmasını düzenleyen yönetmelik ve tebliğinde değişikliğe gitti.

Limak maaşları ödemedi: Merkez Bankası’nın inşaatında çalışan işçiler eyleme başladı

İktidara yakınlığıyla bilinen Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak şantiyesindeki inşaat işçileri maaşları ödenmediği için eyleme başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir