Alüminyum folyonun neden bir mat bir de parlak tarafı var? Hangi tarafı kullanılmalı?

Parlak bir tarafın ve mat bir tarafın olması çoğu zaman aşçıların kafasını karıştırır! Yiyeceklerimizi hangi tarafın yerleştirmenin daha iyi olduğunu her zaman merak ederiz : Mat tarafla mı yoksa parlak tarafla mı temas edecek? Ancak hiçbir fark yok!

Neden bir mat bir de parlak taraf var?

Alüminyum folyonun rulo halindeki görünümü, kağıt üretim prosesi sırasındaki bir spesifiklikten kaynaklanmaktadır. Temel olarak alüminyum folyo çok incedir ancak aynı zamanda olduğu gibi kullanılamayacak kadar da kırılgandır. Daha sağlam olması için iki tabaka aynı anda presin altından geçirilir. Bu, mümkün olan en ince tabakayı korurken alüminyumun güçlendirilmesini mümkün kılar.

Pres ve merdanelerin altından geçerken saclar arasında sürtünme meydana gelir. Bir tarafta presle temas eden dış yüz pürüzsüz ve parlaktır. Öte yandan ovulan taraf bu işlemden dolayı matlaşır. Ancak bu, alüminyum folyonun özelliklerini değiştirmez.

Alüminyum folyonun nasıl doğru kullanılacağına dair bir nokta daha var.

Alüminyum folyo aslında iki katmandan oluşur: alüminyumdan biri, başka bir kaplama. Alüminyum tabakanın atmosferle temas halinde olan yüzeyi oksitlenir ve alüminyum okside dönüşür – dolayısıyla mat taraf.

Bu durumda, parlak tarafı kullanmalıyız, alüminyum oksit o kadar sağlıklı olmadığı için.

Yiyecekleri korumanın yanı sıra alüminyum folyo, makasları keskinleştirmek veya tavaları parlatmak için de kullanılabilir . Ancak özellikle papillot yapmak için fırında kullanılması tavsiye edilmez . Alüminyum ısıtıldığında veya asitli gıdalarla temas ettiğinde toksik hale gelebilir.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir