Anadolu’da kiralar İstanbul ile yarışıyor

Aksaray’da Kiralar İstanbul Seviyesine Yaklaşıyor: Emlakçı Şeref Tuğ Uyardı

Aksaray’da uzun yıllardır emlakçılık yapan Şeref Tuğ, kira fiyatlarının artık İstanbul seviyesine yaklaştığını belirterek, “Aksaray, İstanbul ile yarışıyor. Tacin Mahallesi’nde bir ev sahibi 3+1 dairesi için 40 bin lira istiyor. Bu durum kabul edilemez,” dedi.

Şeref Tuğ, bazı kayıt dışı emlakçıların ev sahiplerini kiracılarını çıkarmaya teşvik ederek, daha yüksek fiyatlarla tekrar kiralamaya çalıştığını iddia etti. “Bu korsan emlakçılar vergi levhası bile olmayan kişiler. Ev sahiplerine gidip ‘kiracınızı çıkarın, ben size bu evi 15 bine kiralarım’ diyorlar. Bu tür etik olmayan durumlarla karşılaştım,” şeklinde konuştu.

Tuğ, fiyatların asıl olarak ev sahipleri tarafından belirlendiğini belirtirken, “Biz sadece aracılık yapıyoruz. Ev sahibi ne fiyat belirlerse, o fiyatla ilan veriyoruz. Emlakçının aldığı sadece bir aylık kira bedeli oluyor,” diye ekledi.

Artan kiralar özellikle dar gelirli vatandaşları zorluyor. Aksaraylı Alihan Dinç, asgari ücretle geçim sıkıntısı çeken birinin bu kira rakamlarını karşılayamayacağını vurgulayarak, “Devletin bu duruma çözüm bulması gerekiyor. Vatandaş bu kiraları nasıl karşılayacak?” diye sordu.

Diğer bir şehir sakini olan üniversite öğrencisi Onur Atahan da yaşadığı zorlukları dile getirerek, “Ev fiyatı zaten 10 bin lira, emlakçı payıyla birlikte 15-20 bine çıkıyor. Bu kadar yüksek kira normal mi? Öğrenciler ev tutmakta nasıl zorlanacak? Aile evinden ayrılmak istiyorum ama maddi sıkıntılar nedeniyle bunu yapamıyorum. İnsanların psikolojisi bu durumdan olumsuz etkileniyor,” şeklinde konuştu.

Related Posts

Skandal olay! Ölen milletvekilinin yerine 11 kez oy kullanılmış

Rusya Devlet Duması’nda yaşanan şok edici bir olay, meclisin elektronik oylama sistemine ve şeffaflık ilkesine yönelik ciddi tartışmaları beraberinde getirdi. İktidardaki Birleşik Rusya Partisi milletvekillerinden Mikhail Tarasenko’nun, 22 Temmuz 2025 tarihinde vefat ettiği gün, aynı meclis oturumunda adına tam 11 kez oy kullanıldığı ortaya çıktı.

Yeşil vatan için şehit düştüler… Acı detay ortaya çıktı: Bir hafta önce evlendi

Eskişehir’deki yangın söndürme çalışmaları esnasında 10 vatandaşımız şehit oldu. Şehit olan vatandaşlarımızdan beşinin AKUT görevlisi olduğu öğrenilirken Tolunay Kocaman’ın hikayesi yürekleri dağladı. Kocaman’ın 10 gün önce evlendiği ve işe yeni başladığı öğrenildi.

Osimhen için “Kimseyle vedalaşmadı” diyen Okan Buruk’tan son durum hakkında net yanıt

Galatasaraylıların heyecanla beklediği Osimhen transferi hakkında Okan Buruk, son durum için net yanıtı verdi.

Muharrem İnce gitti ‘Memleket’ bitti

Memleket Partisi, kurultayda yapılan oylama sonucunda kendini feshetme kararı aldı.

Eşek arısı saldırısına uğrayan 2 yaşındaki çocuk öldü

Tayland’da arkadaşlarıyla oyun oynarken eşek arılarının saldırısına uğrayan 2 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Erdoğan’dan dış politika mesajı: ‘Kimsenin iç işlerine karışmak niyetinde asla değiliz’

İsrail’in Gazze’ye saldırısına tepki gösteren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Netanyahu Hitler’i bile geride bıraktı” dedi. Dış politikaya dair de mesajlar veren Erdoğan, “Nüfus peşinde değiliz, tahakküm peşinde değiliz, hiç kimsenin iç işlerine karışmak niyetinde asla ve asla değiliz” diye konuştu.