Handala Gemisi Gazze’ye Yola Çıkıyor

Gazze’ye İnsani Yardım Amacıyla Yola Çıkan Handala Gemisi, Gallipoli Limanından Ayrıldı

İsrail saldırısı ve ablukası altındaki Gazze’ye yardım ulaştırmayı hedefleyen Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun yeni gemisi “Handala”, teknik aksaklıklarını gidermek için durakladığı İtalya’nın Gallipoli limanından Gazze’ye gitmek üzere yola çıktı.

Syracusa limanından hareket eden ancak teknik sorunlar nedeniyle bir süredir Gallipoli limanında bekleyen Handala gemisi, hem Özgürlük Filosu Koalisyonu gönüllülerinin hem de Filistin destekçilerinin yoğun çalışmaları sayesinde son hazırlıklarını tamamlayarak yola çıktı.

Handala, Gallipoli limanından ayrılırken Filistin destekçilerinin şarkıları ve sloganları eşliğinde yol aldı ve bazı destekçiler denizde küçük teknelerle gemiye eşlik etti.

Handala gemisinde bulunan 21 aktivistin, İsrail’in ablukasını delmeye çalışan Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun misyonuna katıldığı bilgisi paylaşıldı.

Son Misyonun Ardından Yola Çıkan Handala Gemisi

Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun Gazze’ye yardım amacıyla düzenlediği son misyonda İsrail’in müdahalesiyle karşılaşan “Madleen” adlı gemiye katılan aktivistler arasında yer alan Hüseyin Şuayb Ordu, hazırlıklarını tamamlayan Handala gemisinin doğrudan Gazze’ye gitmek üzere Gallipoli’den yola çıktığını duyurdu.

İsrail’in geçen ayki müdahalesi sonucu alıkonulan ve daha sonra serbest bırakılan aktivistler arasında AP’den Rima Hassan, FFC Basın Koordinatörü Yasemin Acar, Türkiye’den Hüseyin Şuayb Ordu, Brezilya’dan Thiago Avila ve İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg bulunmaktaydı.

Özgürlük Filosu Koalisyonu, İsrail’in müdahalesi sonucu serbest bırakılan tüm insan hakları savunucularını 16 Haziran’da duyurmuştu.

Conscience Gemisine Düzenlenen İHA Saldırısı

Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun Mayıs ayında yola çıkarmaya hazırlandığı “Conscience” gemisi, Malta açıklarında insansız hava araçlarının saldırısına uğramıştı. Geminin gövdesinde gedik açılmış ve pruvasında yangın çıkmıştı.

Yaşanan saldırı öncesinde İsrail’e ait bir C-130 askeri nakliye uçağının Malta etrafında 3 saat boyunca turladığı iddia edilmiş, ancak resmi kaynaklar olayı doğrulamamıştı.

İsrail devlet televizyonu KAN ise Conscience gemisine düzenlenen saldırıdan önce Malta’ya doğru giden bir askeri nakliye uçağının daha önce ülkenin hava üssüne döndüğünü belirtmişti.

Related Posts

Süveyda’da çatışan Arap lider yeni hedefi verdi: Kamışlı’yı temizleyeceğiz

Suriye’nin güneyindeki Süveyda kentinde, İsrail destekli Dürzi milislerle Suriyeli Arap aşiret güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Gelen görüntülerde toplu katliam girişimleri yer alırken Yüksek Arap Aşiret ve Kabileler Meclis Başkanı Hamad “Önce Süveyda arkasından Kamışlı’yı temizleyeceğiz” diyerek yeni hedeflerini açıkladı.

Geyve’de Orman Yangını: Mahalle Tahliye Edildi

Sakarya’nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Düğün Yemeğinden Zehirlenme Skandalı

Kastamonu’da düğünde ikram edilen yemek nedeniyle 91 kişi hastaneye başvurdu.

Ağrı’da Trafik Denetimleri: 21 Araç Ceza Aldı

Ağrı’da jandarma trafik denetimlerinde 1185 araç sorgulandı, 21 araca ceza verildi, 5 şüpheli yakalandı.

Erdoğan üstüne gitti milli futbolcu Kaan Ayhan mahçup yanıtladı: Eve gidince konuşalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile milli futbolcu Kaan Ayhan arasında gülümseten bir diyalog yaşandı. Ayhan’a, “Kaan sende kaç çocuk var?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2” yanıtını alınca, “Ama durmak yok, yola devam. Değil mi?” ifadelerini kullandı.

Mardin 1969 Spor İlk Etap Kampını Tamamladı

Mardin 1969 Spor, Bolu’daki kampın ilk etabını tamamladı; ikinci etap 24 Temmuz’da başlayacak.