Eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen‘in, “haksız mal edinme” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla 5 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandığı iddia ediliyor.
‘Gerçek Haberci’nde yer alan habere göre, iddianamede Büyükerşen’in 2012-2020 yılları arasındaki görev süresi boyunca yaptığı işlemler incelendi. Savcılık, bu döneme ilişkin yapılan incelemeler sonucunda iki ayrı suçtan cezalandırılmasını talep ediyor.
İddianame, Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı’nın (ESBAV) kuruluşundan sonra kamu yararı ilkesinden saparak özel çıkarlar doğrultusunda kullanıldığı iddiasını da içeriyor.
ESBAV’a, yönetim kurulunda bulunan eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 6 kişi görevden alınarak kayyum atanmıştır.