Bakan Tekin’den, CHP’nin ‘ahlaki çöküş’ sorusuna yanıt

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili olarak, toplumda ahlaki çöküş yaşandığını belirterek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermiştir.

Yanıkömeroğlu’nun soru önergesinde belirttiği bazı noktalar şunlardır:

“Toplumda güven eksikliği, kutuplaşma, etik değerlerin arka planda kalması, adalet sisteminin zayıflığı, eğitim sistemindeki eksiklikler, ekonomik sorunlar gibi sebeplerle yaşanan ahlaki çöküş, ülkemizin geleceği için ciddi bir tehdittir. Eğitim sistemi, sadece akademik başarıya odaklanmak yerine, aynı zamanda etik değerleri ve ahlaki gelişimi destekleyecek şekilde yeniden yapılandırılmalıdır.”

“Eğitim Sisteminde Yapılacak Değişiklikler Nelerdir?”

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Bakan Tekin’e şu soruları yöneltmiştir:

“Toplumda yaşanan ahlaki çöküşü önlemek için eğitim sistemine hangi somut adımlar atılacaktır? İlk ve ortaöğretimde, ahlaki ve etik değerleri güçlendirmek için müfredat değişikliği düşünülmekte midir? Öğretmenlere, ahlaki ve etik değerleri güçlendirmek için özel eğitim veya farkındalık çalışmaları yapılacak mıdır? Toplumda gözlemlenen ahlaki bozulmayı önlemek için eğitim kurumları, aileler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde projeler planlanmakta mıdır? Çocukların ve gençlerin ahlaki değerlere uygun bir şekilde yetişmesini desteklemek için, medya okuryazarlığı ve dijital ortamda zararlı içeriklerden korunma konusunda yeni çalışmalar yapılacak mıdır?”

Bakan Tekin’in Yanıtı:

“Öğretim programlarımızın geliştirilme sürecinde, tüm öğrencilerin sağlıklı bir kişilik geliştirmesi, potansiyel sorunlara karşı farkındalık kazanması ve beceri kazanması önceliğimizdir. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi kapsamında etik ve güvenlik teması bu hedef doğrultusunda öğrencilere ulaştırılmaktadır. Ders kitapları ve eğitim araçları, öğrencilere dengeli bir şekilde sosyal, duygusal, zihinsel ve ahlaki gelişim sunmayı hedeflemektedir.

Ayrıca, Bakanlığımız tarafından aile eğitim serisi kapsamında ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ başlıklı bir broşür hazırlanmış ve yayımlanmıştır. Öğretmenlere yönelik çeşitli eğitim programları ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmasının yanı sıra, 2020-2024 yılları arasında 1266 faaliyete toplamda 722 bin 676 kişi katılmıştır.”

Related Posts

İran’dan İstanbul’a ilk seferler başladı

İsrail saldırılarında zarar gören Tebriz Havaalanı’nda pist onarımı tamamlandı. 23 gün sonra yapılan ilk uçuş İstanbul’a gerçekleşti. Sefer İran Ata Havayolları tarafından düzenlendi.

Sadece 15 dakika güneşte kaldı… Gözünü açtığında kabus başladı

Sadece 15 dakikalık güneş maruziyeti, 67 yaşındaki kadının yüzünü tanınmaz hale getirdi. Güneş zehirlenmesi teşhisi konulan kadın şimdi başka bir hastalıkla mücadele ediyor…

Avrupa’nın en ucuz ülkesi açıklandı: Giden bir daha dönmek istemiyor

Yurt dışında yaşamak isteyenler için Avrupa’nın en uygun fiyatlı ülkesi belli oldu. Yeni bir araştırma; toplu ulaşım, yakıt, internet, fatura ve dışarıda yemek gibi temel yaşam masraflarına göre en ucuz ülkeleri sıraladı.

Bina ve siteler için yeni zorunluluk! 31 Aralık tarihine kadar süre verildi

Konut siteleri ve binaların, yeni yapılan düzenleme doğrultusunda 31 Aralık’a kadar yangınla ilgili eksik malzeme ve ekipmanlarını tamamlaması gerekirken, binalarda yangınla ilgili ekipler oluşturulması da gerekiyor.

‘Türkiye hızla uçuruma sürükleniyor’ diyerek paylaştı: Ekrem İmamoğlu’ndan dikkat çeken mesaj!

Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Türkiye, hızla bir uçuruma doğru sürükleniyor. Ülkemizin yıllardır çektiği ekonomik kriz milletimizi adeta boğmaya devam ediyor” ifadelerini kullanarak çarpıcı bir mesaj paylaştı.

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü

Le Monde: İsviçre’de F-35 savaş uçağı anlaşması ulusal skandala dönüştü