Z kuşağı akın akın göç ediyor: Bu ülke onların vatanı haline geldi!

Sark Adası, İngiliz Z Kuşağının Dikkatini Çekiyor

Yoğun turizm sezonunda nüfusu mevsimlik çalışanlarla iki katına çıkan Sark Adası, vergi avantajları ve basit istihdam koşullarıyla İngiliz Z kuşağının ilgisini çekiyor.

Manş Denizi’ndeki yalnızca beş kilometrekarelik bu küçük ada, otelcilikte iş bulmak için CV’ye gerek olmaması ve gelir, KDV gibi vergilerin bulunmamasıyla “yeniden başlamak” isteyen gençlerin yeni sığınağına dönüşüyor.

Sark, Birleşik Krallık veya AB vatandaşı olan herkese kapılarını aralarken; kişisel gelir, KDV, miras veya satış vergisi gibi kalemler yerine, yerel yönetim bütçesi emlak vergileri ile alkol, yakıt ve tütün ürünlerinden alınan gümrük vergilerine dayanıyor.

Daily Express’in haberine göre TikTok’ta paylaşılan uçurum manzaraları, toprak yollar ve araçsız, sakin yaşam tarzını gösteren videolar adaya yönelik ilgiyi körüklüyor.

23 yaşındaki Jade Right, Oxfordshire’dan üç haftalığına geldiğini; ada halkının misafirperverliği ve iş bulmanın CV gerektirmemesi sayesinde kalmaya karar verdiğini söylüyor. 24 yaşındaki Cerys Lockeridge ise “Üniversite yıllarının ortasında bu fırsatla karşılaşmak inanılmaz” derken, 21 yaşındaki Amie Strode “Burada hissettiğim özgürlük, hayatımın dönüm noktası oldu” ifadelerini kullanıyor.

Kanal Adaları’ndan Sark, İngiliz Tacı korumasında, yaklaşık 500 kalıcı nüfuslu küçük parlamentosuyla yönetiliyor. Paskalya’dan ekime kadar gelen mevsimlik işçiler ve turistlerle ada nüfusu hızla artıyor. Britanya Adaları arasında en çok güneş ışığı alan nokta olarak bilinen Sark’a, Guernsey’den kalkan feribotlar aracılığıyla Poole veya Portsmouth limanlarından ulaşılabiliyor.

Sark Adası’nın sunduğu basit yerleşim koşulları, düşük maliyetli yaşam ve vergi muafiyetleri; “yeni bir hayata” imkân tanıyan bu küçük adayı, özellikle macera ve özgürlük arayan gençler için cazip bir seçenek haline getiriyor.

Related Posts

Rusya’nın Ukrayna’ya Saldırıları: 2 Ölü, 15 Yaralı

Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Ivano-Frankivsk’te füzeli saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Genç doktorun sır ölümü: Kurye gelince ortaya çıktı!

Kötü haber İstanbul’un Sarıyer ilçesinden geldi. Kadın Doğum Doktoru Eylül Karagöz, evinde baygın halde bulundu. Hastaneye götürülen Karagöz ne yazık ki kurtarılamadı. Genç kadının ölüm nedeni araştırılıyor.

Beyoğlu’nda 9 aracın karıştığı zincirleme kaza! Yaralılar var

Beyoğlu’nda 9 aracın karıştığı zincirleme kaza! Yaralılar var

Barrack’tan Suriye’deki İsrail müdahalesine eleştiri

ABD Büyükelçisi Barrack, İsrail’in Suriye’deki müdahalelerini eleştirerek destek vurgusu yaptı.

Avrupa Birliği ile Fransa davalık oldu

Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, ürünlerin üstüne yapıştırılan ve geri dönüştürme talimatlarını içeren etiketlerin AB yasalarıyla uyuşmaması dolayısıyla Fransa’ya dava açacak.

Yavru çakala ayakkabısıyla su verdi: O anlar kamerada

Bartın’da Yusuf Gülüç, tarlada çalışırken yanına gelen çakalın susuz kaldığını düşünerek ayakkabısıyla su içirdi.