Z kuşağı akın akın göç ediyor: Bu ülke onların vatanı haline geldi!

Sark Adası, İngiliz Z Kuşağının Dikkatini Çekiyor

Yoğun turizm sezonunda nüfusu mevsimlik çalışanlarla iki katına çıkan Sark Adası, vergi avantajları ve basit istihdam koşullarıyla İngiliz Z kuşağının ilgisini çekiyor.

Manş Denizi’ndeki yalnızca beş kilometrekarelik bu küçük ada, otelcilikte iş bulmak için CV’ye gerek olmaması ve gelir, KDV gibi vergilerin bulunmamasıyla “yeniden başlamak” isteyen gençlerin yeni sığınağına dönüşüyor.

Sark, Birleşik Krallık veya AB vatandaşı olan herkese kapılarını aralarken; kişisel gelir, KDV, miras veya satış vergisi gibi kalemler yerine, yerel yönetim bütçesi emlak vergileri ile alkol, yakıt ve tütün ürünlerinden alınan gümrük vergilerine dayanıyor.

Daily Express’in haberine göre TikTok’ta paylaşılan uçurum manzaraları, toprak yollar ve araçsız, sakin yaşam tarzını gösteren videolar adaya yönelik ilgiyi körüklüyor.

23 yaşındaki Jade Right, Oxfordshire’dan üç haftalığına geldiğini; ada halkının misafirperverliği ve iş bulmanın CV gerektirmemesi sayesinde kalmaya karar verdiğini söylüyor. 24 yaşındaki Cerys Lockeridge ise “Üniversite yıllarının ortasında bu fırsatla karşılaşmak inanılmaz” derken, 21 yaşındaki Amie Strode “Burada hissettiğim özgürlük, hayatımın dönüm noktası oldu” ifadelerini kullanıyor.

Kanal Adaları’ndan Sark, İngiliz Tacı korumasında, yaklaşık 500 kalıcı nüfuslu küçük parlamentosuyla yönetiliyor. Paskalya’dan ekime kadar gelen mevsimlik işçiler ve turistlerle ada nüfusu hızla artıyor. Britanya Adaları arasında en çok güneş ışığı alan nokta olarak bilinen Sark’a, Guernsey’den kalkan feribotlar aracılığıyla Poole veya Portsmouth limanlarından ulaşılabiliyor.

Sark Adası’nın sunduğu basit yerleşim koşulları, düşük maliyetli yaşam ve vergi muafiyetleri; “yeni bir hayata” imkân tanıyan bu küçük adayı, özellikle macera ve özgürlük arayan gençler için cazip bir seçenek haline getiriyor.

Related Posts

Tutuklanan Aykut Erdoğdu’dan tek cümlelik mesaj: ‘Vatan sağolsun’

Tutuklanmasının ardından sosyal medya platformundan tek cümlelik açıklama yapan eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Vatan sağolsun” dedi.

Dev firmada pilot krizi büyüyor: Bin 400 uçuş iptal edildi

İsviçre’nin ulusal hava yolu şirketi Swiss, pilot eksikliği nedeniyle Ekim ayına kadar yaklaşık bin 400 uçuşu iptal edeceğini açıkladı.

103 yaşında fenomen oldu, uzun ömrünün sırrını paylaştı!

İngiltere’nin Worcestershire bölgesinde yaşayan 103 yaşındaki Joan Partridge, huzurevi personelinin günlük makyaj rutinini TikTok’ta paylaşmasıyla kısa sürede yaklaşık 300 bin izlenmeye ulaşarak “İngiltere’nin en yaşlı fenomeni” unvanını elde etti.

Ünlü iş insanının boğaz manzaralı kömürlüğü satışa çıktı

Eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın sahibi olduğu Les Ottomans otel, geçtiğimiz haftalarda icradan satışa çıkmıştı. Bilirkişiler, ayrı bir parselde bulunan otelin kömürlüğü için de 25 milyon TL kıymet takdiri belirledi.

Mersin’de 4 yıl önce işlenen cinayet çözüldü

Mersin’in Gülnar ilçesinde 4 yıl önce traktör kazasında öldüğü değerlendirilen İ.S.’yi tabancayla öldürdüğü belirlenen D.B. ve M.B. yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.B. tutuklandı.

Şara’dan şaşırtan çıkış: İsrail’e İsrail dergisi aracılığıyla barış çubuğu uzattı

“Ortak düşmanlarımız var” diyen Şara, “Hiçbir ulus, gökyüzü korkuyla dolu olduğunda refaha kavuşamaz” ifadelerini kullandı