Sedat Peker uzun süren sessizliğini bozdu… Türkiye’ye döneceği iddialarına yanıt verdi: ‘Yaşadığım sürece 3 kişiyi affetmeyeceğim’

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, son günlerde Türkiye’ye dönme iddialarıyla gündemdeydi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Sedat Peker videosunu alıntılayarak “Zamanı var, acelesi yok” notuyla, “Her şeyin bir vakti var. Selam olsun vakt-i merhunu bekleyene. Allah bes baki heves” paylaşımında bulundu. Bahçeli ile Peker’in telefonda görüştüğü iddiaları da ortaya atılmıştı.

İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Sedat Peker’in kırmızı bültenin kaldırılması talebini reddetti. Bu karar, Peker’in Türkiye’ye dönüşünün önünü kapattı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, uzun süredir sessizliğini koruyarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunduğu biliniyordu. Ancak Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e açıklamalarda bulundu.

“YAŞADIĞIM SÜRECE 3 KİŞİYİ AFFETMEYECEĞİM”

Peker, eski bakan Süleyman Soylu ile barıştığı iddialarına karşılık “Yaşadığım sürece affetmeyeceğim ve barışmayacağım bu dünyada üç kişi var. Bahsettiğiniz şahıs bu üç kişiden biridir. Bu tip yazılan çizilen şeyler komediden başka hiçbir şey değildir” şeklinde konuştu.

Peker, konuşmasına şöyle devam etti:

“Beni tanıyan herkes bilir ki kötülüğü ve iyiliği asla unutmam. Yaşadığım sürece affetmeyeceğim ve barışmayacağım bu dünyada üç kişi var. Bahsettiğiniz şahıs bu üç kişiden biridir. Bu tür yazılan çizilenler komediden başka bir şey değil.

Ülkemizde bir deli bir taş atıyor, oradan çıkarmak mümkün olmuyor. ‘Cennete gitmek için onlarla barış’ dense cehennemi tercih ederim.”

‘DÖNECEĞİM DEMEDİM’

Peker, “Türkiye’ye dönüş planlarınızla ilgili haberler yapıldı. Gerçekten geri dönmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Gazeteci Timur Soykan’ın YouTube kanalındaki programıyla ilgili doğru bilgilere dayalı haberler yapıldı. Ancak asla ‘Türkiye’ye dönüyorum’ veya ‘Dönmeyi planlıyorum’ gibi bir ifade kullanmadım. Hep ‘Şu an için çok erken’ dedim.”

‘KIRMIZI BÜLTEN KALKSIN’ TALEBİNİN REDDİ: ‘YENİ BİR OLAY DEĞİL’

Avukatlarının kırmızı bülten kararının kaldırılmasını talep etmesiyle ilgili düşünceleri sorulan Peker, şunları söyledi:

“Yıllardır sessiz kaldım ancak hakkımdaki tartışmalar azalmak bir yana artarak devam ediyor. Gençliğim MHP’de geçti. Yönter’in paylaşımıyla ‘Türkiye’ye dönüş’ haberleri yapıldı. Şimdi ise mahkemenin dönüşü engellediği haberleri dolaşıyor. Mahkemeye defalarca bültenin kaldırılmasını talep ettik ancak reddedildi. Bu durum artık rutine bağlandı.”

Related Posts

Mersin’de 4 yıl önce işlenen cinayet çözüldü

Mersin’in Gülnar ilçesinde 4 yıl önce traktör kazasında öldüğü değerlendirilen İ.S.’yi tabancayla öldürdüğü belirlenen D.B. ve M.B. yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.B. tutuklandı.

Şara’dan şaşırtan çıkış: İsrail’e İsrail dergisi aracılığıyla barış çubuğu uzattı

“Ortak düşmanlarımız var” diyen Şara, “Hiçbir ulus, gökyüzü korkuyla dolu olduğunda refaha kavuşamaz” ifadelerini kullandı

TBMM’de bu hafta: Meclis Başkanlığı seçimi yapılacak, infaz paketi görüşülecek

TBMM’de 3 Haziran Salı günü Meclis Başkanlığı seçimi yapılacak. Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri bu sabaha kadar süren 20 bin civarında hükümlünün yararlanacağı infazla ilgili kanun teklifinin bayramdan önce yasalaşması için Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

Üç kez ifade değiştirdi: İmamoğlu’nu suçladı, serbest kaldı

10 Nisan’da tutuklanan Beyaz İnşaat’ın hissedarlarından Seyfi Beyaz, etkin pişmanlık kapsamında ifade verdi. Beyaz ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Uluslararası Aile Sempozyumu “21. Yüzyılda Aile Olmak” temasıyla devam ediyor

İstanbul’da Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda Katre Island Otel’de “21. Yüzyılda Aile Olmak” temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Aile Sempozyumu’nun ikinci günü üç farklı dilde yapılacak olan parelel oturumlarla başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının katkılarıyla İstanbul Aile Vakfı himayesinde gerçekleşen sempozyumda oturumlar, üç farklı salonda “Aile Psikolojisi”, “Kuşaklararası İlişkiler ve Aile”, “Yapısal Dönüşümler ve Aile”, “Milli Kültür ve Aile”, “Din ve Aile”, “Aile ve Değerler”, “Din Psikolojisi”, “Sosyokültürel Perspektiften Aile”, “Psikososyal Perspektiften Aile”, “Göç ve Aile” ile “Aile ve Medya” başlıklarıyla gerçekleşecek. Sempozyumda, 10 ülkeden çok sayıda akademisyenin konuşmaları sonrasında 47 ayrı bildiri sunacak.

İnfaz düzenlemesi teklifinde 40 bin kişiyi etkilemesi beklenen Covid tahliyeleri düzenlemesi yok

İnfaz düzenlemesi teklifinde 40 bin kişiyi etkilemesi beklenen Covid tahliyeleri düzenlemesi yok