Brent petrol fiyatlarında sert düşüş

Cuma günü 66,22 dolara kadar yükselen Brent petrol varil fiyatı, günü 61,31 dolar seviyesinde tamamladı.

Bugün saat 09.05 itibarıyla Brent petrol varil fiyatı, kapanışa göre yaklaşık %3,08 düşerek 59,42 dolara geriledi. Aynı saatte Batı Teksas türü ham petrol varili ise 56,24 dolardan alıcı buldu.

OPEC+ grubunun üretim artışını hızlandırma kararı sonrası petrol fiyatları düşüş yaşadı.

OPEC+ grubu, geçtiğimiz hafta sonu yaptığı toplantıda haziran ayı itibarıyla günlük üretimi 411 bin varil artırma kararı aldı.

Karar, öngörülen miktarın üç katı olarak açıklanırken, Suudi Arabistan ve Rusya gibi kilit üyelerin üretimlerini artıracakları belirtildi.

Uzmanlara göre, bu hamle gelecek aylarda petrol arzını artırarak fiyatları düşürebilir ve Orta Doğu’daki olası arz kesintilerini dengeleyebilir.

Barclays ise, OPEC+’nın gönüllü üretim kesintilerini planlanandan daha hızlı şekilde sonlandıracağını öngörüyor.

İlk başta 18 ay sürecek olan geçişin 6 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Bu revizyon, OPEC+’nın agresif üretim artışlarına paralel olarak arzın genişleyebileceği beklentilerini güçlendirdi.

Öte yandan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran destekli Husilerin İsrail havalimanına füze atmasına karşılık verme sözü verdi. İran Savunma Bakanı Aziz Nasırzade ise, ABD ya da İsrail saldırırsa karşılık vereceklerini duyurdu.

Netanyahu’nun İran’a yönelik tehditlerine rağmen, OPEC+’nın üretim artışı kararı Orta Doğu’daki gerilimleri bir nebze olsun azalttı.

Brent petrol için teknik olarak 70,88 dolar direnç, 59,75 dolar ise destek olarak takip edilebilir.

Related Posts

Faslı gençlerin işsizlik endişesi artıyor

Fas’ta işsizlik oranı, 2025’in ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla %13,7’den %13,3’e geriledi. İşsizlik oranındaki bu düşüş, 15 bin kişilik bir azalma ile toplam işsiz sayısının 1,63 milyon kişi olmasından kaynaklandı. Aynı dönemde …

DİSK-AR’dan enflasyon raporu: “TÜİK’in şaibeli enflasyon verilerine göre bile yüksek seyrediyor!”

DİSK-AR’dan enflasyon raporu: “TÜİK’in şaibeli enflasyon verilerine göre bile yüksek seyrediyor!”

Beyaz eşya sektöründen kritik veri: İç satışlar yüzde 15 geriledi

TÜRKBESD Başkanı Gökhan Sığın, geçen yılın aynı zamanlarına göre beyaz eşyada iç satışların yüzde 15 gerilediğini bildirdi.

‘Finansman ve istihdamda sanayicimizi destekleyici yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz’

Bakan Kacır, “Türk sanayinin elde ettiği kapasiteyi kaybetmesine, potansiyelini heba etmesine asla razı olmayız. Bu anlayışla önümüzdeki süreçte finansman ve istihdam başlıklarında sanayicimizi destekleyici yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz” dedi.

5 buçuk yıl hapsi istenen TÜSİAD Başkanı Turan’ı ziyaret eden AKP’li Nihat Zeybekci: Onlar bizim dostumuzdur; bireysel bir ziyaretti

5 buçuk yıl hapsi istenen TÜSİAD Başkanı Turan’ı ziyaret eden AKP’li Nihat Zeybekci: Onlar bizim dostumuzdur; bireysel bir ziyaretti

Türkiye-İtalya ilişkilerinde yeni dönem: Türk Eximbank’tan çifte anlaşma

Türk Eximbank, İtalya’da faaliyet gösteren Sigorta ve İhracat Kredi Kuruluşu (SACE) ve Cassa depositi e prestiti (CDP) ile anlaşmalar gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir