Kiev’e en ölümcül saldırı: Zelenski apar topar Ukrayna’ya dönüyor




Ukrayna’nın Başkenti Kiev’e Yönelik Büyük Füze Saldırısında 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Ukrayna’nın Başkenti Kiev’e Yönelik Büyük Füze Saldırısında 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yapılan büyük bir füze saldırısında en az dokuz insan hayatını kaybetti, yetmişten fazla kişi de yaralandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Güney Afrika’da Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile görüşmek üzere bulunuyordu ancak Kiev’e yönelik saldırıların ardından ziyaretini yarıda kesti. Zelenski, Rusya’nın saldırılarına derhal ve koşulsuz şekilde son vermesi gerektiğini belirtti.

ASTEŞKES UMUDU BOŞA DÜŞÜYOR

Saldırılar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna Başkanı Zelenski’nin Kırım’ın ilhakını barış şartı olarak kabul etmeyi reddetmesinin ardından gerçekleşti. Bombardıman, ABD’nin Rusya ve Ukrayna arasında ateşkes sağlama çabalarını zora soktu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hava saldırılarını durdurma teklifine henüz yanıt vermedi ve geçtiğimiz ay ABD-Ukrayna ateşkes çağrısını reddetti.

“PUTİN SAVAŞ İSTİYOR”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sybiha, Putin’in barış çabalarını reddettiğini ve sadece savaşı istediğini belirtti. Zelenski’nin yardımcılarından Andriy Yermak da Putin’in sadece öldürme niyetinde olduğunu söyledi.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Rusya’nın Ukrayna şehirlerinde terör estirdiğini ifade ederek, dünya barışını sağlamak için çaba sarf edilirken, Rusya’nın zalimce Ukrayna şehirlerine füzeler attığını ve insanları öldürdüğünü belirtti.


Related Posts

Prof. Dr. Naci Görür isyan etti: Bunu diyen bilim adamı olamaz!

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da yaşanan deprem sonrası bilim insanlarının çelişkili değerlendirmelerine, “Ayağına hiç deniz suyu değmemiş adam konuşuyorsa ben ne yapayım?” yorumunu yaptı.

Pentagon’da Signal tartışması: Özel internet ağı bağlattılar!

Amerikan basını, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in haberleşme uygulaması Signal’i kullanmak için Savunma Bakanlığı’na özel internet bağlattığını yazdı.

Son dakika Kütahya’da deprem mi oldu? Az önce deprem Kütahya’da nerede oldu? Kütahya deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 25 Nisan 2025

Son dakika Kütahya deprem haberleri..Kütahya’da deprem mi oldu? Az önce deprem Kütahya’da nerede oldu? Kütahya Kandilli ve AFAD son depremler.. 25 Nisan 2025 Kütahya deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Kütahya’da? Kütahya son deprem büyüklüğü ne kadar? Kütahya’da ve Kütahya yakınındaki depremler nelerdir? Kütahya’da anlık deprem mi oldu? Son dakika Kütahya canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Kütahya deprem haberleri.. Kütahya’da hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Kütahya’da deprem mi oldu? Deprem Kütahya’da ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Kütahya’da nerede deprem oldu? Kütahya deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Kırıkkale’de sağanak su baskınlarına neden oldu

Meteorolojinin uyarılarının ardından Kırıkkale’de etkili olan sağanak, su baskınlarına neden oldu.

Antalya’da kaybolan 13 yaşındaki Sefa, su kanalında aranıyor

Antalya’nın Serik ilçesinde 2 gün önce okul çıkışı kaybolan 13 yaşındaki çocuktan 2 gündür haber alınamıyor. Polisin kayıp çocuğun bulunması için başlattıkları çalışmada su kanalında bisikletine rastlanıldı.

İmamoğlu suç duyurusunda bulundu: ‘Susmayın ve sesinizi yükseltin’

Tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, “Türk yargı tarihinin en büyük rezaletini yaşatanlar haklarında suç duyurusunda bulundum ve bulunmaya devam edeceğim” dedi. Yurttaşlara seslenen İmamoğlu, “Şikayetçi olun, susmayın ve sesinizi yükseltin” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir