Gülümseten Hayaller Topluluk Evi Hatay’da

Amazon Türkiye, Hayalime Ortak Ol Topluluğu işbirliğiyle Hatay Serinyol’da hayata geçirdiği “Gülümseten Hayaller Topluluk Evi”nde gerçekleştirdiği destek faaliyetleriyle, yaklaşık 4 bin insanın hayatına dokundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardım çalışmalarını tüm imkanıyla destekleyen Amazon Türkiye, felaketin ikinci yıl dönümünde de bölgeye yönelik desteklerini sürdürüyor.

2023 yılında Hayalime Ortak Ol Topluluğu işbirliğiyle Hatay, Serinyol’da Gülümseten Hayaller Topluluk Evi’ni hayata geçiren Amazon Türkiye, düzenlediği atölye ve eğitimlerle yaklaşık 4 bin kişiye ulaştı.

Serinyol El Ele Dayanışma Derneği yerleşkesinde yer alan merkezin ev sahipliği yaptığı sanat ve müzik terapisi temelli program ve atölyeler, dans, hareket ve beden farkındalığı çalışmaları, grup oyunları ve eğitim destek programlarıyla, çocukların ve gençlerin gelişimleri destekleniyor. Bireysel ve grup psikososyal destek oturumları, eğitmenlere yönelik iyi olma hali (wellbeing) seansları, topluluk buluşmaları ve çevrim içi danışmanlık seansları da merkezde verilen hizmetler arasında yer alıyor.

Amazon Türkiye ve Hayalime Ortak Ol Topluluğu işbirliğiyle ilk olarak 2023’te Ege Bölgesi’nde başlayan ve öğrencilerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) becerileri kazanmaları için gerekli eğitim araçlarının ve kodlama eğitimlerinin sunulduğu “Hayalimi Kodluyorum” eğitimleri de Hatay’daki bu çok yönlü ve paydaşlı Gülümseten Hayaller Topluluk Evi’nde veriliyor.

Hayalime Ortak Ol Topluluğu gönüllüleri tarafından yüz yüze verilen bu eğitimlerle, bölgedeki öğrencilerin 21’inci yüzyıl becerileri kazanmaları ve akademik başarılarının desteklenmesi hedefleniyor.

“Dayanışma ve birlikteliğin gücünü yeniden deneyimledik”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hayalime Ortak Ol Topluluğu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Atalar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak ve bölgedeki çocuklarla gençlere umut olmak amacıyla çıktıkları bu yolda, dayanışma ve birlikteliğin gücünü her gün yeniden deneyimlediklerini belirtti.

Atalar, kuruldukları günden bu yana eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek, çocukların ve gençlerin potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmak için sanat, spor, teknoloji ve psikososyal destek alanlarında birçok projeyi hayata geçirdiklerine değindi.

Amazon Türkiye’nin desteğiyle Hatay Serinyol’da hayata geçirdikleri Gülümseten Hayaller Topluluk Evi’nin misyonundan bahseden Atalar, “Gülümseten Hayaller Topluluk Evi, sadece bir merkez değil, aynı zamanda çocukların ve gençlerin kendilerini ifade edebildikleri, yeni beceriler kazanabildikleri ve gelecek hayallerine yön verebildikleri bir yaşam alanı oldu.” ifadelerini kullandı.

Atalar, “İnanıyoruz ki, hayaller paylaşıldıkça gerçeğe dönüşür. Geleceği birlikte inşa etmek için dayanışmaya, üretmeye ve hayallere ortak olmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Türkiye Nükleer Enerji Vizyonunu Gerçeğe Dönüştürüyor

Enerji Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin 70 yıllık nükleer hayalini gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kamu işçileri için zam pazarlığı sürüyor: İstenilen rakam belli oldu!

Kamu işçilerine yönelik zam talepleri toplu sözleşme sürecinde gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, önceki dönemlerde yapılan maaş düzenlemelerini anımsattı. Sendikalar ise yeni dönem için artış beklentilerini açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı reel sektörle görüşmelerine devam ediyor

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, bugün Kayseri’de Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm Toplantıları kapsamında iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşecek.

Manisa’da sabırsızlıkla bekleniyordu! ’Çilek üzümü’ hasadı başladı

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Yetiştirme Tekniği Bölümü Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Sacit İnan, özellikle Manisa halkının ve üreticilerin “çilek üzümü” olarak bildiği Bronx Seedless üzüm çeşidinin enstitü arazilerinde bulunan koleksiyon …

Merkez Bankası’nın toplam rezervleri arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Haftalık Para ve Banka İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, Merkez Bankası toplam rezervleri 18 Temmuz ile biten haftada 2 milyar 326 milyon dolar artarak 168 milyar 569 milyon dolar oldu. Brüt döviz …

Aşır sıcaklar nedeniyle günlük elektrik tüketiminde rekor kırıldı

Türkiye’de dün 1 milyon 211 bin 289 megavatsaatlik tüketimle günlük bazda rekor kırıldı.