‘Vergi alınıyor, çivi çakılmıyor’

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Musa Uğur ile depremin ikinci yılında Adana’daki son duruma ilişkin konuştuk. Çukurova Üniversitesi Hastanesi’nin depremde zarar gördüğüne dikkat çeken Uğur, “Hastanenin bazı birimleri çalışmıyor. A ve B blok hâlâ açılmadı. Servisler onarılmadı. Yeni gelen rektör 2025’in sonu ya da 2026 başında bitireceklerini söyledi. Bu konuda çalışılmalar yürütülüyor. Biz de sürecin takibini yapıyoruz. Üniversite Hastanesi’nin yokluğu Adana için büyük bir sorun. Hastalar başka hastanelere yönlendiriliyor. Özellikle kronik hastalar ve kanser hastaları için burası çok önemli. Bir an önce açılmalı” dedi.

‘VERGİ ALINIYOR, ÇİVİ ÇAKILMIYOR’ 

9 ve 10 şiddetine kadar güvenli binalar oluşturmanın önemine vurgu yapan Uğur, “Siyasi iktidar yıllardır insanlardan deprem vergisi alıyor fakat bu kadar yıldır çivi çakılmıyor” tepkisini gösterdi. Deprem sonrası yurttaşların psikolojik sorunlar yaşadığının da altını çizen Uğur, “İnsanlar bu acıları iki yıl geçmesine karşın hala yaşıyor. Etrafındaki apartmanlarda insanların feryatlarını duymak insanlarda büyük bir travma yarattı ve bunun sonrasında birçok kişide stres bozukluğu görüldü” ifadelerini kullandı.

 ’84 BİN KİŞİYE YARDIM’ 

Öte yandan Uğur, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Şube Müdürlüğü’nün, deprem zamanında 84 bin 478 kişiye giysi, hijyen ve gıda malzemeleri gibi yardımlarda bulunduğunu belirtti. 

Related Posts

Hekimlerin yükü artarken Bakanlık övündü: ‘OECD’nin iki katı hasta bakıyoruz’

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, hekimlerin OECD ortalamasının iki katı hasta baktığını belirtirken, sağlık sisteminde birinci basamağın güçlendirilmesi ve randevu sistemindeki aksaklıkların büyük oranda giderildiğini savundu. Birinci, yurtdışına giden doktor sayısından daha fazlasının Türkiye’ye döndüğünü de ifade etti.

Uyku uzmanında 30 saniyelik hile: Sadece 3 gecede horlamayı durduruyor

Uyku uzmanları, polen mevsiminde artan horlama sorununa karşı sadece 30 saniyelik dil egzersiziyle çözüm sunuyor. Günlük uygulanan bu basit hareket, horlamayı üç günde azaltabiliyor…

Veremediğiniz kiloların sebebi bu hastalık olabilir!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ekin Sayer, lipödemin yalnızca kilo problemi değil, kronik ve ilerleyici bir bağ doku hastalığı olduğunu belirterek, “Tedavide esas olan yalnızca kilo vermek değil; vücudu bir bütün olarak iyileştirmektir” dedi.

Zorlu ameliyat başarılı geçti ama kadının kalbinin simsiyah olduğu ortaya çıktı

Avusturya’da 65 yaşındaki bir kadının yaşadığı nefes darlığı şikayeti, sıradan bir kalp rahatsızlığı gibi görünse de yapılan incelemeler sıra dışı bir gerçeği ortaya çıkardı. Kadının kalbi, nadir görülen bir genetik hastalık nedeniyle siyaha boyanmıştı.

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli