Norveç Varlık Fonu geçen yıl 222 milyar dolarlık rekor kar elde etti

Norveç Varlık Fonu, Teknoloji Hisse Yatırımlarıyla Rekor Kar Açıkladı

Norveç Varlık Fonu, geçtiğimiz yıl teknoloji hisselerine yaptığı yatırımlardan elde ettiği getirilerle 2 trilyon 511 milyar Norveç kronu (222 milyar dolar) yatırım karı açıkladı.

2024 yılına ilişkin finansal sonuçlarını duyuran fon, geçen yılın yatırım getirisinin yüzde 13 olduğunu ve bu oranın 2 trilyon 511 milyar Norveç kronuna (222 milyar dolar) denk geldiğini belirtti.

Geçen yıl rekor kıran fon, öz sermaye yatırımlarının getirisinin yüzde 18 olduğunu ve piyasa değerinin 31 Aralık 2024 itibarıyla 19 trilyon 742 milyar Norveç kronu (1 trilyon 744 milyar dolar) olduğunu açıkladı.

Norveç Varlık Fonu, hisse senetleri, sabit getirili menkul kıymetler, gayrimenkul yatırımları ve halka arz olmayan yenilenebilir enerji altyapı yatırımlarından oluşan portföy dağılımıyla dikkat çekiyor.

Fonun Yatırım Yönetimi Başkanı Nicolai Tangen, “Fon, çok güçlü bir borsa piyasasının sonucu olarak 2024’te çok iyi getiriler elde etti. Özellikle Amerikan teknoloji hisseleri çok iyi performans gösterdi.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Norveç Varlık Fonu, ülkenin petrol ve doğal gaz üretiminden elde edilen gelirle yabancı ülkelerde çeşitli yatırımlar yaparak gelecek nesiller için biriktirme amacı güdüyor.

Fonun, dünya genelinde 70 ülke ve binlerce firma üzerinde yatırımı bulunuyor ve dünya borsalarındaki hisselerin yüzde 1,5’ini elinde tutarak en büyük yatırımcılardan biri konumunda bulunuyor.

Norveç Varlık Fonu’nun büyüklüğü, ülke nüfusu başına yaklaşık 300 bin dolarlık bir rakama denk geliyor.

Related Posts

Şakanın sonu kanlı bitti: İş arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

Denizli’de iki iş arkadaşı arasında başlayan şakalaşma cinayetle son buldu.

Ordu’da Ulaşım Ağları Güçleniyor: Çamurlu Mahallesi’ne Sıcak Asfalt

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinin sahil trafiğini rahatlatmak amacıyla Çamurlu Mahallesi’nde sıcak asfalt çalışmaları yaptı. Yeni yol, bölge halkının ulaşımını kolaylaştırırken, vatandaşlar yapılan hizmetten memnuniyet duyduklarını belirtti.

New York’taki silahlı saldırı: Dünyanın en büyük fon şirketinin yöneticisi öldürüldü… Nedir bu Blackstone

New York’ta yaşanan silahlı saldırıda, dünyanın en büyük fon yönetim şirketi Blackstone’un İcra Kurulu Başkanı Wesley Lepatner’in yaşamını yitirdiği açıklandı. Wesley Lepatner’ın kariyeri ve Blackstone’un tarihi merak uyandırdı.

Galatasaray ve Türk sporuna adanan hayat: Ali Sami Yen, vefatının 74. yılında anıldı

Galatasaray Kulübü’nün kurucusu Ali Sami Yen, vefatının 74. yılında anıldı.

Edirne ve Kırklareli’nde 37 kaçak göçmen yakalandı

Edirne ve Kırklareli’nde yasa dışı yollarla yurda giren 37 düzensiz göçmen yakalandı.

İBB’ye yeni operasyon: 25 kişi hakkında gözaltı kararı

İBB’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 25 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.