ABD duyurdu: Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes 18 Şubat’a kadar uzatıldı

ABD, Lübnan ve İsrail Arasındaki Ateşkes Anlaşmasını Uzatma Kararı Aldı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD, Lübnan ve İsrail arasında varılan uzlaşma anlaşmasını 18 Şubat 2025 tarihine kadar uzatma kararı aldı. Açıklamada, 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için üç ülke arasında müzakerelerin başlatılacağı belirtildi.

Öte yandan, Lübnan’la varılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusunun çekilmemesi sonucu dün gerçekleşen saldırılarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Lübnan’dan Çekilme Tarihi Değişti

27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması uyarınca, Lübnan ordusunun İsrail’in işgal ettiği güney bölgelerine İsrail ordusunun 26 Ocak’a kadar çekilmesi planlanmıştı. Ancak, İsrail ordusunun çekilme süreci uzadığı için bu tarih de değişti.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden beri, İsrail ordusu ateşkesi ihlal ederek bombardımanlar ve ev yıkımları gerçekleştirdi. Son olarak, İsrail ordusu çekilme sürecinin 60 günden fazla sürdüğünü savunarak, tam çekilme işleminin pazar günü tamamlanamayacağını duyurdu.

Related Posts

Galatasaray ve Türk sporuna adanan hayat: Ali Sami Yen, vefatının 74. yılında anıldı

Galatasaray Kulübü’nün kurucusu Ali Sami Yen, vefatının 74. yılında anıldı.

Edirne ve Kırklareli’nde 37 kaçak göçmen yakalandı

Edirne ve Kırklareli’nde yasa dışı yollarla yurda giren 37 düzensiz göçmen yakalandı.

İBB’ye yeni operasyon: 25 kişi hakkında gözaltı kararı

İBB’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 25 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

Çocuk başına 500 dolar (20 bin 275 lira) : Yılbaşında başlıyor

Çin, üç yaşına gelene kadar her çocuğa yılda 500 dolar vereceğini açıkladı.

MHP’li belediye geri adım attı! Şehit babası evine kavuştu

2012 yılında Şırnak Uludere de şehit düşen Uzman Çavuş Bayram Tekin ‘in babası Servet Tekin’in (80) Konya’nın Akören ilçesinde dededen kalma evi tapuda sehven yapılan bir hata nedeniyle MHP yönetimindeki Akören Belediyesi’ne geçti. Şehit babası Bayram Tekin tüm çabalarına rağmen bir sonuç alamadı ve belediye evi satılığa çıkardı. SÖZCÜ’nün gündeme getirdiği olayın ardından şehit babası evine kavuştu.

‘Devlet bizi terk etti’: Musluklarından zehir akan ülkede 16 belediyenin başkanı isyan bayrağını çekti

İçme sularında izin verilenin katbekat üzerinde ‘sonsuz kimyasal’ tespit edilen 16 belediye, devletin sorumluluktan kaçtığını iddia ederek hem hukuki hem de fiili bir mücadele başlattı.