İsrail kabinesinde Gazze Planı çatlağı. Aşırı sağcı bakan istifa tehditinde bulundu

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas’ın Başkan Donald Trump yönetimindeki planı kabul etmesinin ardından ilk açıklamasını yaparak, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya “Tüm rehineler serbest bırakıldıktan sonra Hamas’ın varlığını sürdürmesi durumunda, Otzma Yehudit partisinin hükümette yer almayacağını” belirtti.

Ben-Gvir, İsrail basınına yaptığı açıklamada, “Ulusal bir mağlubiyetin parçası olmayacağız.” şeklinde konuştu.

Gvir, Hamas’ı suçlayarak, “Tekrar doğmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu konuda hiçbir şekilde anlaşmaya varmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Ben-Gvir, daha önce de ABD eski Başkanı Joe Biden tarafından duyurulan ateşkes planının kabul edilmesi durumunda istifa etmeyi ve hükümetin dağılmasına yol açmayı düşündüğünü belirtmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir