2 hidroelektrik santrali özelleştirildi

Gazişehir Enerji, Seyhan 2 ve Yüreğir Hidroelektrik Santrallerinin İşletme Hakkını 190 Milyon TL’ye Aldı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Komisyonu tarafından Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait olan Seyhan 2 ve Yüreğir Hidroelektrik Santralleri ile bu santrallerin kullanımındaki taşınmazların işletme hakkı, en yüksek teklifi veren Gazişehir Enerji Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne 190 milyon TL bedelle devredildi.

“ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YETKİLENDİRİLECEK”

Yapılan kararda, şirketin sözleşmeyi imzalamaktan kaçınması veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda teminatın idare lehine irat kaydedileceği ve ihale’nin iptal edileceği vurgulandı.

İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi’nin imzalanması ve karar gerekliliklerinin yerine getirilmesi konusunda yetki, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na teslim edilecek. Bu karar, 4046 sayılı Kanun’un 3. ve geçici 29. maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin geçici 8. maddesi uyarınca alındı.

Related Posts

İstanbul’da sıcaklıklar 33 dereceye çıkacak! Tarih verildi

Meteoroloji, Marmara Bölgesi için sıcak hava uyarısında bulundu. İstanbul’da sıcaklık 33 dereceyi bulacak. Vatandaşlara 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Trump İran saldırısının bilançosunu açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump İsrail’in İran’a saldırısının ardından başlayan savaş ve ABD’nin İsrail’in nükleer silah iddiası üzerine İran’daki nükleer tesislere yaptığı saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. ABD Başkanı, ellerindeki uydu …

ABD’de gözaltına alınan Filistinli aktivist serbest bırakıldı

ABD’de gözaltına alınan yüksek lisans öğrencisi Mahmud Halil, serbest bırakıldı.

Aylardır gözaltında tutulan Filistinli aktivist, özgürlüğüne kavuştu

ABD’de Filistin yanlısı eylemlere katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan Mahmud Halil, üç aylık tutukluluğun ardından serbest bırakıldı. Serbestlik kararının alanFederal yargıç, hükümetin göçmenlik yasalarını cezalandırma amacıyla kullandığını belirtti.

İsrail’in İran’a saldırıları sonrası festivalin müzik ve eğlence bölümü iptal edildi

İsrail ve İran’ın karşılıklı saldırıları dünya gündemindeki yerini koruyor.

Antalya’nın dağları delik deşik ediliyor: Köylüler imza kampanyası başlattı

Antalya’da bir kalker ocağının doğa harikası ve geniş ormanlık alanlara sahip Hisarçandır bölgesinde patlatmalı üretim amacıyla yaptığı başvurunun kabul edilmemesi için köylüler, imza kampanyası başlattı.